STRUTTET: Ingen tvil om at det ikke er mange ukene igjen til Sverige får en ny liten prins eller prinsesse. FOTO: Stella Pictures
STRUTTET: Ingen tvil om at det ikke er mange ukene igjen til Sverige får en ny liten prins eller prinsesse. FOTO: Stella Pictures

Kronprinsesse Victoria høygravid på jobb

Den svenske konprinsessen struttet av glede i en kjole som viste fram en høygravid mage.

Kronprinsesse Victoria av Sverige venter barn i mars ifølge det svenske hoff. Bare uker før fødselen er Kronprinsessen i full virksomhet og skytter sitt royale virke med smil om munnen.

Onsdag var Victoria til stede for å dele ut en pris i forbindelse med Global Change Award i Stockholms rådhus.

Der struttet hun i en flott blå kjole med blondeermer og en mage som levner liten tvil om at det er kort tid igjen til Kronprinsessen skal gi det svenske folk en ny liten prins eller prinsesse.

– Jeg synes det er både flott og beundringsverdig at kronprinsesse Victoria fortsatt utfører sine representasjonsoppgaver med bravur, sier TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland.

GODT HUMØR: Victoria var i strålende humør under prisutdelingen i Stockholms rådhus onsdag. FOTO: Stella Pictures
GODT HUMØR: Victoria var i strålende humør under prisutdelingen i Stockholms rådhus onsdag. FOTO: Stella Pictures Foto: David Sica

Usikker termin

Victoria ser absolutt høygravid ut, noe som gjør at mange tror hoffet ikke har snakket helt sant om når termindatoen egentlig er.

– Ifølge hoffet er ikke terminen før i mars, men Victoria er allerede betydelig større enn dagen før hun nedkom med datteren Estelle. Derfor tror de fleste at fødselen vil finne sted allerede i februar, sier Totland og legger til.

– Det er en kjent sak at man i de fleste kongehus oppgir en litt senere termindato enn den korrekte for å unngå for stort press på den gravide prinsessen. Så kommer meldingen om innleggelse heller som en overraskelse.

HEKTISK PROGRAM: Kronprinsessen har hatt et hektisk program under graviditeten. Her er hun og ektemannen prins Daniel på en offisiell middag på det kongelige slott i Stockholm i januar. FOTO: Stella Pictures
HEKTISK PROGRAM: Kronprinsessen har hatt et hektisk program under graviditeten. Her er hun og ektemannen prins Daniel på en offisiell middag på det kongelige slott i Stockholm i januar. FOTO: Stella Pictures Foto: David Sica

Skal føde hjemme

Som andregangsfødende, har Victoria visstnok denne gangen bestemt seg for å føde hjemme på Haga.

– Da kan hun faktisk allerede ha født før omverden får beskjed om at noe er på gang, sier Totland.

Tvilling-spekulasjoner

Da Kronprinsessen gikk gravid med Estelle, ble det spekulert i pressen om Victoria ventet tvillinger. Nå har den relativt store magen igjen blitt et tema, og ryktene om tvillinger har blitt pustet liv i denne gangen også.

– Ja, både i svenske og utenlandske medier florerer nå spekulasjonene om at den svenske kronprinsessen denne gang kanskje venter tvillinger, sier kongehuseksperten til TV 2.

At det er tvillinger har Kronprinsessen selv benektet i november.

– Det ser kanskje slik ut, sa hun til svenske Aftonbladet.

GRAVID: Kronprinsessen på en konferanse 18. januar i år. 
GRAVID: Kronprinsessen på en konferanse 18. januar i år.  Foto: David Sica

Prins eller prinsesse

Victoria og ektemannen, prins Daniel, har ikke villet si noe om de venter en liten prins eller prinsesse, og på spørsmål fra pressen før jul om prinsesse Estelle ønsket seg en liten bror eller søster, svarte Victoria humoristisk.

Alt hun egentlig ønsker seg er en hamster!

PRISUTDELING: På prisutdelingen onsdag i Stockholm.
PRISUTDELING: På prisutdelingen onsdag i Stockholm. Foto: David Sica