FINGERAPE: Kinesere viser frem dvergsilkeapene sine i sosiale medier. FOTO: Weibo
FINGERAPE: Kinesere viser frem dvergsilkeapene sine i sosiale medier. FOTO: Weibo

Monkey business:

Nå kan kineserne kjøpe seg en fingerape, men det finnes én hake

Apene selges for opptil 40.000 norske kroner! – Oranda-gullfisk og snøleopard er ut!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uken gikk Kina inn i apens år. Derfor er det kanskje ingen overraskelse at apekatter ser ut til å være det nye «it-dyret» blant landets rike befolkning, hvis vi skal tro rapportene i flere medier.

Det er heller ikke snakk om en hvilken som helst ape. Denne gangen er det nemlig dvergsilkeaper – også kjent som fingeraper – som får oppmerksomhet. Med en lengde på mellom 12 og 15 centimeter er de små skapningene verdens minste aper!

Men det finnes en hake: Fingeraper blir sett på som et eksotisk dyr i Kina og er ulovlige å selge, skriver Mashable, som siterer kinesiske People's Daily Online.

Apen er også på Verdens naturvernunions rødliste over truede dyrearter.

Men dette ser ikke ut til å stoppe kineserne. På det sosiale mediet Sina Weibo har flere delt bilder av sine nye kjæledyr, skriver Epoch Times.

En smykkehandler, som går under navnet Chen, er en av dem som forsøker å selge aper. Og kineserne som ønsker seg et nytt kjæledyr må forberede seg på å punge ut. Dvergsilkeapene koster nemlig opptil 30.000 yuan, det vil si nesten 40.000 norske kroner!

VILL: Dvergsilkeaper, også kjent som pygmeaper, finnes i Sør-Amerika. FOTO: Don Faukner/Wikipedia
VILL: Dvergsilkeaper, også kjent som pygmeaper, finnes i Sør-Amerika. FOTO: Don Faukner/Wikipedia

– Snøleopardpels og Oranda-gullfisk er ut. Dette er min nye nyttårspresang. Navnet er Xiao Sheng, skrev han, ifølge South China Morning Post.

Han er imidlertid bare en mellommann og tjener bare 5000 yuan per ape, men har ikke klart å selge noen ennå, skal vi tro avisen.

Dvergsilkeaper er naturlig utbredt i Sør-Amerika. De er minst av alle vestaper, og veier bare mellom 120 og 190 gram, ifølge Store Norske Leksikon.