DØMT: En 20 år gammel mann ble i Nedre Romerike Tingrett dømt til ni års fengsel etter overgrep på internett.  Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
DØMT: En 20 år gammel mann ble i Nedre Romerike Tingrett dømt til ni års fengsel etter overgrep på internett.  Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Foto: Pedersen, Terje

Fikk ni års fengsel for 135 voldtekter over internett

20-åringen ble dømt til lang fengselstraff, uten å ha møtt noen av ofrene i virkeligheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 20-åring fra Romerike er dømt til ni års fengsel for 135 voldtekter – uten å noensinne ha møtt ofrene i virkeligheten.

Mannen opprettet profiler på flere sosiale medier, som Facebook, Instagram og Snap Chat og lot som om han var unge jenter. Han sendte bilder av jenter han hadde tatt fra nettet til unge gutter, og fikk dem til å sende nakenbilder tilbake.

Truet seg til overgrepsporno

Deretter brukte han disse bildene for å true seg til nye bilder, og tvang flere av ofrene til å holde flere «show» for seg, som han brukte til egen seksuell tilfredsstillelse. Det ble en tvangssituasjon der guttene følte seg presset til å utføre stadig grovere seksuelle handlinger foran kamera.

Det var tilsammen nærmere 30 ofre i alderen 12 til 17 år. 16 av disse guttene er utsatt for det som etter straffeloven er definert som voldtekt. Tilsammen har mannen begått minst 135 voldtekter mot disse 16.

Gjerningsmannen fikk kontakt med guttene ved å utgi seg for å være en ung jente.

Sliter i etterkant

Ifølge Romerike Blad fortalte ofrene i retten om at de slet med frykt, søvnproblemer, sosial isolasjon og dårlige resultat på skolen. De har levd i stor frykt for å få nye trusler og for at video og bilder skulle bli publisert.

Selv om tiltalte ikke rent fysisk har utført voldtekter av ofrene, faller handlingene mannen har utført inn under voldtektsbestemmelsen. Det er foreløpig ikke kjent hvorvidt mannen ønsker å anke.