Kvitnes imponerte og rørte Wilhelmsen:
En revitalisering av låta

Unni Wilhelmsen ble hyllet i «Hver gang vi møtes». Se alle opptredenene og sjekk hva Wilhelmsen synes.

Unni Wilhelmsen (44) fra Oslo ble hedret av Wenche Myhre (68), Henning Kvitnes (57), Eva Weel Skram (30), Philip «Admiral P» Boardman (33), Jørn Hoel (58) og Ivar «Ravi» Johansen (39) i kveldens «Hver gang vi møtes».

Unni Wilhelmsen er en av landets sterke singer-songwritere, og en inspirator for mange av Norges kvinnelige artister, deriblant Eva Weel Skram. Wilhelmsen debuterte med et smell i 1996 med «To Whom It May Concern» og singelen «Won’t Go Near You Again».

Hun har vunnet to Spellemannpriser, har holdt over 1800 konserter og forestillinger, og har gitt ut en rekke plater på både engelsk og norsk som alle har gått inn på VG-lista. Hun tok over som gitarist i Jo Nesbøs band Di Derre i 2013, etter Knut Nesbøs bortgang.

Nedenfor kan du se alle opptredenene, samt sjekke hva Wilhelmsen synes.

Admiral P startet

Admiral P åpnet dagen med «Everyone’s Honesty», fra 2003-platen «Hurricane’s Eye», hvor han hadde oversatt teksten fra engelsk til norsk.

– Veldig utypisk at en sånn fyr … det er en vanskelig låt å tolke, den har masse tekst, og han gjorde det på en veldig kreativ måte. Det er ekstra gøy å høre Philip synge, for han er jo egentlig rapper, og han har en veldig kul stemme. Han har sikkert sunget mye for barna sine og sånn. Der han er fra, Zambia, så synger jo alle. Så han er ikke fremmed for det, sier Unni Wilhelmsen til TV 2.

Admiral P fremfører «Everyone's Honesty»

Oversatte gjennombruddshiten

Jørn Hoel var nestemann, og han fremførte Wilhelmsens gjennombruddshit «Won’t Go Near You Again» fra debutplaten «To Whom it May Concern» fra 1996. Hoel hadde oversatt teksten til norsk, og Wilhelmsen beskriver det som en sterk opplevelse.

– Det var sterkt, asså. Jørn har jo den blandingen av absurd humor og nærhet og inkluderingsevne, som gjør at folk blir litt forvirret av ham. Han er så «useriøs» noen ganger at man kan lure på om det er et image. Nå som jeg kjenner Jørn og hans historie, så vet jeg at det er en utrolig positiv måte å takle ting på. Han kommer til å være min venn for alltid.

Jørn Hoel fremfører «Won't Go Near You Again»

– Tar alt på kornet

Ravi tok deretter «Perfectly Alright» fra 1997-platen «Definitely Me», og i kjent Ravi-stil hadde han skrevet om hele teksten til norsk.

– Rett inn fra venstre kommer Ivar og tar «Perfectly Alright». Nå har jo han vist at han kan ta hvilken som helst låt og skrive den om til norsk på en måte jeg bare hadde drømt om å gjøre den gangen. Han har inspirert meg til kanskje å kline til og skrive noe på norsk selv, fordi det vet jeg at jeg kan; jeg er ganske verbal av meg. Men den måten han utleverte seg selv på under alibi av at det var min utlevering han tok av, men herregud, han tar altså alt på kornet. Ivar er det nærmeste jeg kommer «South Park» i Norge, og jeg er «South Park»-fan for å si det sånn.

Ravi fremfører «Perfectly Alright»

Klikk her for å se Ravis personlige video hvor han forteller hva han tenkte da han lagde sin nye versjon av «Perfectly Alright».

Skryter av Eva Weel Skram

Eva Weel Skram sang «Anything ‘Bout June», også hentet fra «Perfectly Me»-platen. Skram er stor Unni Wilhelmsen-fan, og «Anything ‘Bout June» var faktisk den første låta Skram fremførte live med et band.

Wilhelmsen skryter uhemmet av Skram og hennes versjon.

– Hun knuste den låta i fillebiter og bygde den sammen til et slott. Fraseringene mine på «Anything ‘Bout June» i fremtiden kommer nok til å bli preget av Eva fordi den dama har så god smak. Hun har virkelig en visjonær evne og står på for at hun får det som hun vil, noe som i vår verden blir sett på som kontrollfreak. Gutta er liksom ensomme ulver, mens vi jenter ofte blir sett på som kontrollfreaks. Eva er kontrollfreak, jeg er kontrollfreak, men når vi får holde på til the bitter end, så blir resultatet bra. Og hun har vist meg at det er ikke vits i å si ok til noe hvis man egentlig mener noe annet.

Eva Weel Skram fremfører «Anything 'Bout June»

Overrasket over Wenche Myhre

Wenche Myhre tok «Striking» fra «Hurricane’s Eye»-platen, og Wilhelmsen er særdeles overrasket over låtvalget.

– Wenche har så mye trøkk, mye mer trøkk enn meg. At Wenche tok «Striking», er for meg en gåte. Hun hørte en eller annen Duracell-kanin i den låta, og det er en Duracell-kanin der, og det er utrolig mye tekst, og da jeg hørte den låta igjen – jeg hører jo ikke på mine egne låter hver dag – så innså jeg at den var skrevet i en travel periode. Mye ukonkret mening på kort tid; det har jeg sluttet med. Da hun sang den sangen som jeg ikke har hørt på mange år, ble jeg satt rett tilbake på kjøkkenet mitt på den dagen jeg skriver om i sangen, hvor gamlekjæresten min står og rister brød i en stekepanne og jeg får SMS fra hans barn. Det var det livet jeg hadde da, og han er ikke med oss lenger, så det minnet meg om hvor konkret jeg skrev den gangen uten at noen skjønner en dritt.

Wenche Myhre fremfører «Striking»

Rørende Kvitnes-opptreden

Henning Kvitnes avsluttet med «Natta sola», hentet fra Wilhelmsens eneste norskspråklige album «Til meg» fra 2006. Teksten er skrevet av Wilhelmsens tidligere kjæreste gjennom drøyt ti år, Terje Lossius Borg, som brått gikk bort i mars 2013.

Det gjorde opplevelsen ekstra sterk for henne.

– Det er veldig fint at en av mine norske sanger kom med, selv om det er én plate blant åtte. Jeg hadde kanskje trodd at Jørn skulle ta den siden han er fra nord. Men en av Hennings foreldre er fra Lofoten, så at han valgte den, blir jo en revitalisering av den låta som jeg alltid har spøkt med om at er en ny nasjonalsang til Lofoten. Og jeg vet at Terje, som ikke er med oss lenger, hadde syntes det var veldig stas å høre Henning Kvitnes synge den på TV; at den låta fikk komme litt vekk fra oss og så tatt opp av noen andre. Det er en fin sang og en fin tekst.

Se Henning Kvitnes fremføre «Natta sola» øverst i artikkelen.