FLYTTER: Eksteriør av Norsk Rikskringkasting NRK s bygninger på Marienlyst. Her detalj fra vegg med NRK logo og klokke.
Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
FLYTTER: Eksteriør av Norsk Rikskringkasting NRK s bygninger på Marienlyst. Her detalj fra vegg med NRK logo og klokke. Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Foto: Larsen, Håkon Mosvold

NRK flytter fra Marienlyst

Statskanalen flytter hovedkontoret fra Marienlyst etter 80 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NRK er på leting etter nytt hovedkontor etter at styret har konkludert med at Marienlyst ikke lenger er egnet.

Etter det NTB får opplyst er det ikke fattet et formelt vedtak om flytting. Men styret og ledelsen har slått fast at Marienlyst ikke lenger er egnet til å drive effektivt og framtidsrettet.

– Det er et stort bygg, og over en tredjedel av arealene våre er fellesarealer og transportsoner som gjør at vi bruker for lang tid fra det ene til det andre. I tillegg bruker vi store midler hvert år på å tilpasse bygget dagens behov. Disse rammebetingelsene gjør det vanskeligere for organisasjonen å utvikle seg, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til NRK.

Han sier at kanalen vil bli mye billigere å drifte med et mindre bygg og at et nytt bygg vil gi bedre sikkerhet for både ansatte og publikum.

Usikkert når

Nettavisen meldte tidligere torsdag at NRK har vedtatt å flytte, men at det er ukjent når det vil skje og når.

Det ble i fjor høst kjent at Riksantikvaren har planer om utvidet fredning av bygningsmassen på Marienlyst. Allerede da slo kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen fast at det er realistisk at NRK finner seg et nytt bygg.

Ifølge NRK har styret vedtatt at flyttingen skal skje innen fem til ti år. Dette er i så fall en oppfølgning av et styrevedtak fra 2014, da bygg- og eiendomsavdelingen i NRK fikk i oppdrag å vurdere hvor et nytt kringkastingshus kunne etableres.

Må få solgt bygget

Forutsetningen for flyttingen er at NRK klarer å få solgt den enorme bygningsmassen på Marienlyst i Oslo, samt at de selv klarer å finansiere et nytt hovedkontor. Det har i denne prosessen også vært vurdert å bygge et nytt hovedkontor på selve Marienlyst, men ikke blitt ansett som realistisk.

Rundt 2000 personer jobber i dag på hovedkontoret.

(NTB/TV 2)