OKKUPERT: Serien som ble vist på TV 2 i høst, høster nå gode tilbakemeldinger fra utlandet. FOTO: Aksel Jermstad/TV 2
OKKUPERT: Serien som ble vist på TV 2 i høst, høster nå gode tilbakemeldinger fra utlandet. FOTO: Aksel Jermstad/TV 2

Amerikanerne hyller norske «Okkupert» – sammenlignes med «Homeland»

Kjendiser og anmeldere i utlandet oppfordrer «alle» til å se den norske serien.

Norges dyreste TV-serie noensinne, Okkupert, har nå blitt oppdaget av amerikanerne.

Serien har blitt lagt ut på den amerikanske delen av strømme-tjenesten Netflix uten noe omtale eller reklame i forkant, og nå får serien bare positive omtaler og kommentarer av de som har sett den.

The Office-skuespilleren Ricky Gervais hyller serien i sosiale medier, og skriver at han er hekta.

«Ble nettopp ferdig med episode 7 av Okkupert. Rett og slett fantastisk. Skandinavisk TV gjør det igjen.», skriver han til sine 11 millioner følgere på Twitter.

Gode anmeldelser

Både Vogue og The Cap Times har skrevet lange anmeldelser av okkupasjons-trilleren, og begge anbefaler sine lesere å se serien. De sammenligner den også med den suksessfulle amerikanske serien Homeland som har slått godt an i Norge også.

«Abstinenser etter Homeland? Denne serien fra Norge er din nye geopolitiske favoritt-triller.» skriver Vogue som overskrift til anmeldelsen, og anbefaler helt klart andre å finne fram til den norske serien.

The Cap Times mener serien er perfekt å se i senga, og kommenterer også hvor lite reklame det har vært for thrilleren.

«Det er morsomt hvordan noen nye serier på Netflix blir lansert med masse støy og fanfare, mens andre har en tendens til å skli inn nesten uten at vi merker det, mens de venter på at seerne skal oppdage dem.»

De mener også at alle bør få den med seg.

«Den russiske regjeringen er visst ikke alt for glad for hvordan de blir fremstilt i serien, men alle andre burde være fornøyde med å se den.»

Hylles på sosiale medier

For seerne som har oppdaget Okkupert på Netflix i USA, kommer det bare lovord fra i sosiale medier. På Twitter ser det eneste negative ut til å være at folk ikke først hadde forstått hvordan de fikk på undertekstene, mens resten varmt anbefaler serien til andre.

«Du trenger ikke å snakke norsk for å sette pris på Okkupert på Netflix. En av de beste nye dramaene, jeg er hektet! skriver en amerikaner på Twitter.

«Okkupert på Netflix kommer til å gi meg en unnskyldning til å lære meg norsk» skriver en annen.

«Startet akkurat å se Jo Nesbø's Okkupert på Netflix. Jeg har bare sett et par episoder, men jeg digger den geopolitiske trilleren» kommenterer nok en fan av serien.

Fornøyd dramasjef

Christopher Haug, dramasjef i TV 2, er godt fornøyd med tilbakemeldingene fra utlandet.

– Det er ikke overraskende at Okkupert gjør det bra i utlandet, men det er selvfølgelig utrolig hyggelig med skryt. Jeg er veldig stolt av serien og mener bestemt at det er noe av det bedre som har vært laget i Norge. Det er gøy at TV 2 drama setter spor etter seg. Vi fortsetter å lete etter de gode seriene og gleder oss nå til premieren på Det tredje øyet 2, i mars, sier Haug.

Sivert Høyems om den dramatiske vignettlåten til serien

Se promoen til Okkupert

Henrik Mestad er glad Russland reagerer Okkupert

Okkupert har blitt solgt til både England, Tyskland, Frankrike, Sverige, Danmark, Finland, Island, Nederland og Belgia.

Erik Skjoldbærg, som er manusforfatter og produsent på de to første episodene, sier til Vogue at han kan bekrefte at det blir en sesong to av Okkupert.