TITTELKAMP: Leicester-spillerne kjemper om Premier League-tittelen, men spillerne kan glemme å få store summer om de skulle stå igjen som vinnere. Reuters / Jason Cairnduff 
TITTELKAMP: Leicester-spillerne kjemper om Premier League-tittelen, men spillerne kan glemme å få store summer om de skulle stå igjen som vinnere. Reuters / Jason Cairnduff  Foto: Jason Cairnduff

Ingen bonus til Leicester-spillerne dersom de vinner Premier League

Leicester tenkte bare på å redde plassen da de diskuterte bonuser i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Reglene i Premier League sier at klubbene må melde inn hvilke bonuser spillerne kan kan oppnå med sportslig suksess før sesongen starter.

Våren 2014 ville Cardiff-eier Vincent Tan gi spillertroppen 46 millioner kroner på deling dersom de beholdt plassen. Men da han ble gjort oppmerksom på reglementet, trakk han tilbudet tilbake.

Da Leicester-spillerne og klubbledelsen gikk til forhandlingsbordet i sommer, så var åpenbart ikke tittelkamp i tankene deres.

For Leicester-spillerne får 43 millioner kroner på deling dersom de holder plassen i Premier League. Beløpet stiger jo høyere de kommer på tabellen, opp til maksbeløpet på drøyt 80 millioner kroner dersom de kommer på 12. plass eller høyere, skriver Daily Mail.

Bonusen er fordelt på sesongens 38 kamper, og blir fordelt på de 18 som er i troppen til hver kamp.

Jamie Vardy, Kasper Schmeichel og Wes Morgan er de eneste som har spilt samtlige 25 kamper til nå.

Ettersom Leicester nå er garantert en plass blant de tolv beste, så kan trioen stå igjen med rundt 4,5 millioner kroner hver i bonus dersom de spiller de resterende 13 kampene.

Men en trenger ikke være på banen for å få bonusen. Reservekeeper Mark Schwarzer har foreløpig ikke spilt et minutt i Premier League, men han har vært på benken i 24 av 25 kamper og vil stikke av med en god del av bonuspotten.

En bonuspott som ikke blir noe større om The Foxes skulle gå helt til topps i Premier League.