FBI har omringet cowboy- okkupanter i Oregon

Det føderale politiet i USA har gått til aksjon mot de gjenværende aksjonistene som har okkupert besøkssenteret til et naturreservat i Oregon siden starten av januar.

SLO TIL: FBI slo til i natt mot de fire gjenværende aksjonistene. Foto: Thomas Boyd/The Oregonian via AP.
SLO TIL: FBI slo til i natt mot de fire gjenværende aksjonistene. Foto: Thomas Boyd/The Oregonian via AP. Foto: Thomas Boyd

På den 40. dagen for okkupasjonen nekter fortsatt de fire siste medlemmene av den væpnede aksjonistgruppa å overgi seg. Fra før er tolv andre personer pågrepet av politiet, deriblant lederen Ammon Bundy.

– På dette tidspunktet har FBI omringet de gjenværende okkupantene ved å plassere agenter ved barrikader både rett foran og bak området der okkupantene har slått leir, skriver FBI i en pressemelding.

2. januar inntok gruppen med 30-talls væpnede aksjonister besøkssenteret og kontorene i naturreservatet Malheur National Wildlife Refuge. Okkupantene beskrives som høyreekstreme, regjeringsfiendtlige farmere, kvegbønder og såkalte survivalister. Sistnevnte begrep brukes om folk som trener på overlevelsesmetoder i tilfelle samfunnet rammes av en katastrofe.

– Det har aldri vært FBIs ønske å oppsøke disse okkupantene på annen måte en gjennom dialog, og vi har forhandlet med mål om å løse situasjonen på fredfullt vis, skriver FBI og opplyser at det så langt ikke er løsnet skudd i operasjonen.

I slutten av forrige måned ble gruppens talsmann, Robert Finicum skutt og drept av politiet. Gruppens leder, Bundy, har oppfordret de gjenværende okkupantene om å overgi seg, men de fire siste har nektet dette. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2