REAGERER MED FORFERDELSE: Den russiske ambassaden reagerer på PSTs trusselvurdering. FOTO: AP Photo/Alexander Zemlianichenko
REAGERER MED FORFERDELSE: Den russiske ambassaden reagerer på PSTs trusselvurdering. FOTO: AP Photo/Alexander Zemlianichenko Foto: Alexander Zemlianichenko

Russland slår tilbake mot PSTs trusselvurdering

– Noen gjør alt de kan for å presse oss tilbake til tiden med «kald krig», skriver den russiske ambassaden i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den russiske ambassaden i Oslo reagerer med forferdelse på at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) utpeker Russland som en særlig trussel mot norske interesser i sin trusselvurdering.

– Vi er veldig skuffet over rapporten til sikkerhetspolitiet. Der serverer de nye porsjoner grunnløse påstander om at de russiske sikkerhetstjenestene driver aktiv etterretning i Norge. Dette er ikke annet en nok et forsøk på å demonisere Russland på tross av det tradisjonelt gode samarbeidet og naboskapet mellom landene, skriver ambassaden i et Facebook-innlegg, ifølge Dagbladet.

PST-sjef Benedicte Bjørnland sa tirsdag at russisk etterretning har det største skadepotensialet for norske interesser gjennom kartlegging av norske beredskaps- og sikkerhetskapasiteter.

Russland reagerer på påstanden og understreker paradokset i at PST kommer med disse påstandene samtidig som regjeringen stadig understreker viktigheten av god kontakt mellom Norge og Russland for å løse flere vanskelige saker, som for eksempel flyktningstrømmen.

– Dessverre får vi inntrykk av at noen absolutt ikke er interessert i normalisering av forholdet og gjør alt de kan for å presse oss tilbake til tiden med «kald krig», skriver ambassaden videre.

Overfor Dagbladet svarer PST at de ikke har noen intensjon om å ta forholdet mellom Russland tilbake til «kald krig»-nivå. (©NTB)