Overtent bolig i Hordaland under kontroll

Det var fare for både spredning og eksplosjon i en bolig som stod i full fyr i Os kommune natt til torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Totalt 19 personer ble evakuert i forbindelse med en brann i en bolig på Søfteland i Os kommune. Huset skal være totalskadd, men brannvesenet meldte i 04.30-tiden at de hadde kontroll på brannen.

– Det er meldt at det er store flammer på stedet. Siste beskjed fra brannvesenet er at huset er overtent, fortalte operasjonsleder i Vest politidistrikt, Morten Kronen, til TV 2 ved 03.30-tiden natt til torsdag.

Politiet opplyste også om at det var flere gassflasker på stedet som gjorde brannen ekstra utfordrende. Det var snakk om én propanflaske som stod i fyr på terrassen, og én acetylenflaske som stod i garasjen sammen med flere gassflasker som var tomme.

De nærliggende boligene er ble evakuert.

– Vi kan ikke utelukke eksplosjonsfare. Dette er én av grunnene til at nærliggende boliger er blitt evakuert, opplyste Kronen.

De to personer befant seg i det overtente huset, kom seg ut. Beboerne savnet en stund to hunder, men disse skal begge nå være i god behold.

Bebyggelsen i området skal være svært tett, og det var først uklart hvilket hus som faktisk brant, og politiet kunne på et tidspunkt ikke utelukke spredning.

Politiet fikk melding om brannen klokken 03.13.