FALT GJENNOM ISEN: En 12 år gutt er sendt til sykehus etter å ha blitt hentet livløs opp fra vannet ved Ve skole i Kristiansand. Ulykken skjedde på Vestjørn, som ligger like ved skolen. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 11.31 onsdag formiddag.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
FALT GJENNOM ISEN: En 12 år gutt er sendt til sykehus etter å ha blitt hentet livløs opp fra vannet ved Ve skole i Kristiansand. Ulykken skjedde på Vestjørn, som ligger like ved skolen. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 11.31 onsdag formiddag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: Schrøder, Tor Erik

Gutt (12) gikk gjennom isen – døde

Den 12 år gamle gutten som falt gjennom isen i Kristiansand og måtte bli hentet opp av dykkere onsdag, er død.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tolv år gamle gutten som gikk gjennom isen i Kristiansand onsdag formiddag, døde på Rikshospitalet i Oslo onsdag kveld.

Det opplyser sykehuset til NTB.

Det var like før klokken 12 onsdag at politiet opplyste at en person var hentet opp av vannet ved Vestjønn i Kristiansand.

Fløyet til Oslo

Gutten ble da beskrevet som livløs. Han ble først fløyet til sykehuset i Kristiansand, og senere til Oslo universitetssykehus.

– Vi fikk melding like før klokken 21 om at det var snakk om et dødsfall. Det var flere bar ute på isen, og et av dem er nå omkommet. Vi vil jobbe for å få oversikt over hendelsesforløpet, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Martin Ugland, til TV 2.

Vestjørn ligger rett ved Ve skole i bydelen Tveit, rundt 15 kilometer fra Kristiansand sentrum. Skolen har nesten 400 elever fra 1. til 10. trinn, skriver skolen på sine nettsider.

Skjedde i friminuttet

Rektor ved skolen, Magne Bjørn Sørbø, forteller at hendelsen skjedde i friminuttet.

– Noen elever på 7. trinn tok seg opp til et tjern som ligger 200–300 meter herfra og tok seg ut på isen. Og våris vet vi alt om. 2–3 stykker av dem gikk gjennom. To av de kom seg opp på egenhånd, men var våte. Så er det én som blir liggende lengre som vi må ta hånd om.

– Vi ble varslet av et par jenter som løp ned, som tok kontakt med den første læreren de fant. Så gikk prosedyrene med tanke på å kjøre beredskap, sier han.

Ifølge rektoren løp to lærere opp til tjernet. Samtidig ble nødetatene og de nærmeste berørte varslet.