Samuelsen herjet mot Premier League-motstand: – Fikk vist at jeg behersker nivået

Martin Samuelsen bommet på straffe, men ble hyllet for sine prestasjoner mot West Bromwich.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Peterborough - West Bromwich 1-1 (3-4 etter straffespark)

League One-laget Peterborough, anført av en meget kvikk Martin Samuelsen klarte ikke å ta seg videre i FA-cupen onsdag.

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken!

Hjemme mot Premier League-laget West Bromwich på ABAX Stadium ble det til slutt tap 3-4 etter at lagene måtte ut i straffespark-konkurranse.

Samuelsen fortsetter å leke seg med McClean

– Straffesparket var bare svakt
– Det var tøft fra start. Hele laget løste det på en glimrende måte og dominerte kampen. Men så ble det trist til slutt, sier Samuelsen til TV 2.

Og oppsummerer sin egen prestasjon slik:

– For meg gikk det bra. Jeg startet veldig godt og avsluttet godt. Helt til straffekonkurransen, forklarer 18-åringen.

Samuelsen og lagkamerat Lee Angol bommet på sine straffespark.

Samuelsen hyllet etter straffebom

– Jeg hadde tenkt å skyte i midten. Det sies at du aldri skal ombestemme deg i tilløpet, men så gjorde jeg det. Da går det gale. Det tar jeg læring av. Det var egentlig bare svakt, sier Samuelsen til TV 2 om straffesparket.

– Har potensiale til å ta nivået
Både nordmannen og Angol kan likevel trøste seg med solide prestasjoner i løpet av kampen.

– Føler du at du fikk vist at du behersker Premier League-nivå?

– Ja, jeg føler at jeg fikk vist at jeg har et potensial til å ta nivået. At jeg kan utvikle meg og bli en Premier League-spiller. Men det er litt smårusk som jeg må luke vekk, forklarer Peterborough-spilleren.

Selv om Peterborough spilte en god kamp var det laber stemning etter å ha blitt slått ut på straffekonkurranse.

– Det var stor skuffelse i garderoben. Samtidig så var spillerne stolte over å ha gjort en god kamp. Det var heller ingen som skyldte på verken meg eller han andre som bommet. De ga oss støtte og sa at vi spilte bra, forklarer nordmannen.

Etter kampen vanket det også skryt og trøst fra manager Graham Westley.

– Han var tøff som våget å gå opp der for å ta straffe. Han er et fantastisk talent. Han kommer til å bli en fantastisk spiller, sier Westley etter kampen.

Samuelsen briljerer


1-1 etter ordinær tid
Det stod 1-1 etter full tid etter scoringer av Jon Taylor og Darren Fletcher. Det var hjemmelaget som var det beste laget gjennom store deler av kampen. Premier League-laget West Bromwich slo for det meste langt og hadde en relativt tung dag på jobb.

Samuelsen hyllet: – En nådeløs angriper
Martin Samuelsen spilte en meget god kamp for hjemmelaget og herjet til tider med West Bromwich-forsvaret. Den norske 18-åringen viste frem lekre finter og flere fine pasninger.

– Denne gutten er en klassespiller. Han kommer nok ikke til å spille på dette nivået for Peterborough mye lenger, skrøt den engelske kommentatoren på TV 2 Sport Premium.

Da Samuelsen fintet seg gjennom forsvaret og avsluttet med et skudd i første ekstraomgang meldte kommentatorene følgende.

– Herlig frekk Ronaldo-finte! Merk dere navnet.

– Denne Martin Samuelsen ser ut som en skikkelig spiller. 18-åringen, som er på lån fra West Ham, ser ut som smør som ikke vil smelte, men han er en nådeløs angriper. Han glir gjennom West Bromwich-forsvaret nok en gang, meldte BBCs reporter.

Samuelsen ble kåret til banens beste spiller. Det var fotballegenden Gary Lineker helt enig i, og ga uttrykk for det på Twitter. Det setter 18-åringen stor pris på.

– Jeg blir veldig glad når jeg får høre slikt. Det tar jeg med meg videre. Det viser at jeg gjør noe bra. Så skal jeg trene mer på straffer, forklarer Samuelsen.