VIDEORETTIGHETER UTGÅTT: TV 2s rettigheter til å bruke denne videoen gikk ut i februar 2017. 
VIDEORETTIGHETER UTGÅTT: TV 2s rettigheter til å bruke denne videoen gikk ut i februar 2017. 

Robert (19) med downs syndrom ble den store helten - da stormet publikum banen

En high school kamp i USA har levert en av årets mest rørende idrettsøyeblikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OPPDATERT FEBRUAR 2017: TV 2s rettigheter til å benytte denne videoen utgikk etter ett år. Derfor kan ikke videoen lenger sees!

Robert Lewis (19) har downs syndrom, og har fungert som materialforvalter for Franklin Road Academys lag i fotball, basketball og amerikansk fotball.

I kampen mot the University School of Nashville slapp han til i sluttminuttene, og endte opp med å sette kamps siste trepoenger med noen sekunder igjen. Det fikk medspillere, motspillere og publikum til å gå helt bananas.

Fikk spille mot lillebror
Det var noen dager før kampen at Robert fikk beskjed av trener John Pierce om at han kunne få stille i basketballagets drakt under lagets siste kamp mot Nashville, der hans lillebror Matthew spiller.

Han var oppspilt over å få stille i drakten, men visste ikke om han kom til å få spille. Men med 90 sekunder igjen av kampen, og en solid ledelse fikk Robert sjansen.

Trener Pierce sendte ham ut på banen, og når Nashville-treneren så det sendte han også lillebror Matthew (med nummer 42 på ryggen) ut på banen.

Matthew ga storebroren sin litt rom, men den første sjansen Robert fikk endte ikke i kurven.

– Mye kjærlighet der
Magien oppstod da han fikk ballen tilbake med bare noen sekunder igjen, for da leverte han varene til 20 i stil.

Publikum gikk bananas, og både med- og motspillere applauderte den solide trepoengeren. Når sluttsignalet lød noen sekunder senere stormet publikum banen, og det ble nok et gåsehudfremkallende øyeblikk da Robert ble løftet opp på gullstol i elleville jubelscener.

Kampen endte med 64-47-seier til Franklin Road Academy, men det er det magiske øyeblikket som vil bli husket.

– Det var mye kjærlighet i dem gymsalen – fra begge lagene, sier Robert og Matthews mor Judy Lewis til styleblueprint.com.

– Føltes som et eventyr
Trener Pierce hadde aldri forestilt seg at innhoppet skulle endte slik det gjorde.

– Tanken på at han kom til å få til et skudd slo aldri inn i hodet mitt. Jeg er veldig stolt av guttene våre, som ga ham ballen og lot ham få et par skudd. Det som skjedde hadde jeg aldri forestilt meg. Måten det skjedde på, og publikum som kom inn på banen, gjorde det til en veldig spesiell kveld, sier han til Fox Sports.

– Jeg husker jeg spurte meg selv «skjedde det virkelig?» Jeg kunne ikke tro det, det føltes som et eventyr, sier Pierce.

– Visste at den gikk inn
Men det var en ute på banen som hadde troen på at det ville bli en trepoenger.

– Jeg visste at den ballen gikk inn, sier Robert til newschannel5.com.

– Jeg elsker familien min så høyt, jeg elsker alle sammen. Jeg elsker det øyeblikket der alle var så glade på mine vegne, sier den usannsynlige helten som vant alles hjerte.