Hasan frykter det vil ta over fire år før han får barna sine til Norge

Hasan Ibrahim flyktet med båt fra Syria i sommer. Nå har han fått asyl i Norge, men det kan fortsatt ta mange år før resten av familien får komme etter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hasan Ibrahim er i Oslo for første gang. I sommer var han blant dem som flyktet fra Syria i båt over til Hellas.

– Det var en veldig farlig reise, forteller Hasan til TV 2.

Hasan har kone og fire barn. De ble ikke med på båtflukten og befinner seg nå i Irak.

– Umulig. Så du bildet av Alan? Mine egne barn er på omtrent samme alder, forteller Hasan. Bildet han viser til gikk verden rundt. Det viste en liten gutt som lå død i vannkanten. Alan overlevde ikke turen Hasan også tok.

Fikk asyl

I oktober søkte Hasan asyl i Norge. Søknaden ble innvilget i november. Han er oljeingeniør og prøver nå å skaffe seg en jobb i Norge.

Men kanskje enda viktigere for han, nå vil firebarnsfaren få resten av familien til Norge.

– Det føles trist å være borte fra dem, sier han mens han viser frem bilder av barna han har på mobiltelefonen sin.

SAVNER FAMILIEN: Hasan sammen med to av barna sine. FOTO: PRIVAT
SAVNER FAMILIEN: Hasan sammen med to av barna sine. FOTO: PRIVAT

Hasan kan ikke søke familiegjenforening fra Norge på grunn av regelverket. Derfor jobber han nå med å få kona og barna til den norske ambassaden i Tyrkia for å søke derfra.

Ikke begeistret over regjeringens innstramminger

Firebarnsfaren ønsker å reise dit for å hjelpe dem, men han får ikke visum til Tyrkia uten en norsk bankkonto. Han får ikke bankkonto uten jobb og inntekt.

TV 2 forteller familiefaren om at norske politikere nå vil gjøre det enda vanskeligere å få familiegjenforening. Regjeringen ønsker at man må ha hatt full jobb i fire år i Norge, før man kan søke om å få barn og ektefelle hit. Hasan er ikke beigestret over nyheten.

– Fire år? Det er ikke rettferdig. Jeg kan ikke leve uten familien min, og jeg kan ikke la familien min være igjen der det brenner, sier Hasan til TV 2.