Celina til TV 2: – Bare tull at jeg krevde spilletid

Bersant Celina avviser NFFs påstander om at han krevde spilletid for å spille for U21-landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bersant Celina (19) er født i Kosovo, men som toåring flyttet han til Drammen sammen med foreldrene.

17 år seinere er Celina et av Norges heteste fotballtalenter. Han debuterte for Manchester City i Premier League forrige helg. Celina lot ikke sjansen gå fra seg, og noterte seg for en målgivende pasning i hjemmekampen mot Leicester.

Celina takket nei til videre spill på landslaget da han bare fikk spille fire minutter som innbytter i U21-kampen mot England i Drammen i fjor. Nå har han bestemt seg for å spille fotball for Kosovo i stedet for Norge.

– Vi opplevde at dette utviklet seg til en forhandlingssituasjon om spilletid. Sånn kan vi åpenbart ikke operere. Jeg tror alle skjønner at det er landslagsledelsen som til enhver tid må bestemme hvem som skal starte, sier kommunikasjonssjef i Fotballforbundet Yngve Haavik til TV 2.

– Bare tull
Noe hovedpersonen selv avviser.

– Jeg vil ikke kommentere noe, men kan si at det bare er tull at vi krevde spilletid. Jeg krevde bare å få den muligheten som jeg hadde fortjent, sier Bersant Celina til TV 2.

Celina bekrefter at han hadde et møte med Per-Mathias Høgmo og Jan Åge Fjørtoft i fjor i forkant av en Mesterligakamp. Men etter møtet følte han seg ønsket på U19–landslaget til EM-kvaliken.

– Jeg følte meg ønsket på U19-laget i EM-kvalifiseringen på den tiden. Det var ikke noe mer ønske enn det, svarer Celina til TV 2.

– Er du villig til å møte NFF om de tar kontakt for å finne en løsning?

– Ingen kommentar. Jeg spiller for Kosovo og er happy, forteller Celina til TV 2.

– Han må ønske å spille for Norge
NFF kan på sin side ikke love at de tar kontakt med Celina på nytt.

– Hvilke vurderinger vi vil gjøre videre får tiden vise, sier Haavik.

– De har vært så tydelig på at Bersant ikke ønsker å spille for Norge, så da er det naturlig at de tar kontakt med oss dersom de skulle endre mening. Vår dør står alltid åpen for Celina, men han må ønske å spille for Norge. Han må, i likhet med alle andre spillere, respektere at det er treneren som bestemmer hvem som skal spille og hvem som får komme innpå. Bersant og Eduar Celina har vært tydelige på at Bersant ikke ønsker å spille for Norge, og det må vi respektere, men dersom de endrer mening står vår dør alltid åpen, sier kommunikasjonssjefen.