KRITISK Sebastien Ogier sier det er idiotisk å gjennomføre Rally Sverige. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
KRITISK Sebastien Ogier sier det er idiotisk å gjennomføre Rally Sverige. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE Foto: Giuseppe Cacace

Ogier: – Det er helt idiotisk

Sebastien Ogier mener Rally Sverige bør avlyses.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De tre siste års rallyverdensmester Sebastien Ogier synes Rally Sverige bør avlyses på grunn av mildværet som har tatt med seg det meste av snøen

– Det er ingen vits i å være her. Jeg vet ikke hvem som har avgjort at rallyet skal gjennomføres. Det er helt idiotisk, sier franskmannen til Värmlands Folkblad.

Han testet onsdag veiene som skal brukes i rallyet, dels i Värmland og dels i Norge.

– De to beste strekningene er i Norge, men det er også alt. Resten av rallyet er ikke mulig å kjøre, i mine øyne. Jeg forstår ikke hvorfor vi gjennomfører rekognoseringen engang. Vi ødelegger veiene til ingen nytte, sier han.

Mildværet har tatt med seg det meste av snøen og isen som normalt er underlag for rallyet. Dersom den varslede kulden innfinner seg, slik meteorologene har lovet, håper arrangøren å gjennomføre 240 av de 321 planlagte kilometerne. I så fall kan det kåres en vinner og deles ut fulle VM-poeng.

Ogier, som har vunnet rally-VM de tre siste årene og innledet årets sesong med klar seier i Rally Monte Carlo, mener at rallyet må avlyses. Han peker blant annet på sikkerheten. (©NTB)