BLIR PROFESSOR: Stefar og Kristoffs mangeårige trener, Stein Ørn, blir professor.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BLIR PROFESSOR: Stefar og Kristoffs mangeårige trener, Stein Ørn, blir professor.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Kristoffs suksesstrener blir professor

Stefar og trener til sykkelstjernen Alexander Kristoff, Stein Ørn, blir professor i kardiologi på universitetet i Stavanger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff er regnet som en av verdens beste syklister og er Norges store håp i sommerens Tour de France.

Nå blir Kristoffs stefar og mangeårige trener, Stein Ørn, professor ved universitetet i Stavanger.

– Jeg er stolt og glad
Stavanger universitetssjukehus (SUS) bekrefter overfor TV 2 Sporten at Stein Ørn er ansatt for en treårs-periode som professor ll ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet, institutt for matematikk og naturvitenskap ved Universitetet i Stavanger (UiS).

– Jeg er stolt og glad for en slik utnevnelse, sier Stein Ørn, og legger til:

– Dette er en anerkjennelse av tversgående og hva som kan oppnås når vi finner sammen. Jeg har vært heldig som har fått jobbe, forske og i praksis utrede og teste avansert teknologi som er et resultat av tversgående kunnskap. Sammen med mine kolleger på UiS - professorene Kjersti Engang og Trygve Eftesstøl har vi vist at kompetanse-samarbeid er mulig selv om avstanden i utgangspunktet kan se stor ut. Vi bygget opp vårt arbeid rundt den avanserte MR-bildeanalyse som Ole Jacob Greve utviklet. Dette utgangspunktet har vi med tverrfaglig kompetanse kunnet utvikle videre så langt at vi har patentert en løsning, konstaterer Ørn.

Erfaringer fra sykkelsporten
Han tar med seg erfaringene fra arbeidet som trener i sykkelsporten og for stesønnen Alexander Kristoff i forskningsarbeidet.

– Pasient/lege forholdet må gå og går begge veier. Den forståelsen og kunnskapen en slik relasjonen bygger og utvikler, er den samme jeg har til Aleksander og lagkameratene hans under sykkeltrening. Målet er å bygge opp og trene syklistene over tid og sånn sett vise at du kan vinne sykkelritt rett og slett for du har best fysisk kapasitet, beskriver Stein Ørn.

Fornøyd direktør
Administrerende direktør Inger Cathrine Bryne på SUS er stolt over at suksesstreneren og overlegen Stein Ørn er ansatt i en professor-stilling.

– Vårt samarbeid med universitet i Stavanger er i utvikling. Stein Ørns utnevnelse til professor II bygger videre på de ambisjonene vi har om å stadig koble kompetanse fra de to sterke miljøene vi har både på sykehuset og på universitetet, sier Bryne.