PROVOSERER: Maria Høili ville tegne et annet bilde av livet som velstående. Foto: mariahoili.blogg.no
PROVOSERER: Maria Høili ville tegne et annet bilde av livet som velstående. Foto: mariahoili.blogg.no

Det er vondt å være rik

«Jeg tiltrekker meg mennesker, men har hele tiden følt at er bare på grunnlag av at jeg er rik», skriver bloggeren Maria Høili.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Innlegget er opprinnelig publisert på forfatterens egen blogg. TV 2 har fått tillatelse til å gjengi det her.

Hei kjære dere.

Overalt hvor jeg går å ferdes blir jeg dømt. Sett på som annerledes og uønsket. Jeg har hele livet mitt kjempet for ekte kjærlighet, men jeg er livredd. Livredd for at den kjærligheten jeg opplever er falsk. At det er en slags kjøpt og betalt kjærlighet.

Hvorfor skal noen elske meg liksom? Jeg er ikke så spesiell, jeg er jo bare rik. Jeg har slitt i mange år og tatt med skolegang for å bli kjent med min indre stemme, mine indre verdier og min egenverd. Jeg har bygd meg et fort av selvforsvarsmekanismer som holder falskheten ute, på avstand, slik at den ikke kan innhente meg, trollbinde meg og bedra meg.

Jeg tiltrekker meg mennesker, jeg har hele tiden følt at det er bare på grunnlag av at jeg er rik. Hvorfor må jeg bevise meg 10 ganger mer en vanlige mennesker? Fortjener jeg ikke å lykkes fordi jeg er rik? Hvorfor kan dere ikke bare se meg som den personen jeg er. Jeg er bare Maria.

Jeg har mange kvaliteter og jeg kjemper hver dag for at dere skal se de. Jeg går mot strømmen for å bevis at jeg fortjener denne plassen. Jeg har så mye å bidra med, jeg har så mye å gi. Hver snill og ikke døm meg. Gi meg en sjanse til å gjøre dere stolte.

Min barndom og mitt voksne liv har vært preget av mobbing, jeg har fått vite at jeg ikke fortjener noe, jeg har vært en trussel, en trussel for normalen, et sånt irriterende fremmedlegeme på denne jord. Jeg vet aldri hvem som er mine venner. Hvorfor de er sammen med meg og hva de vil ha. Jeg er dømt til å leve i usikkerhet, en ensom vei ferdes jeg helt alene i min egen mistro og skepsis.

Jeg prøver å tilpasse meg, jeg prøver å finne min plass. Men penger er kun penger, og jeg er bare meg. Distansert fra midlene er jeg i bunn akkurat som deg og dere. En del av en helhet som ønsker en plass i systemet. Jeg ser ikke ned på dere og dømmer dere fordi dere er fattigere en meg, jeg vil hjelper dere. Det er det jeg lever for. Jeg ønsker lykke og vekst for andre mennesker. Jeg tar vare på de som er svakere en meg selv. Det er min rolle. Ikke døm meg for pengene, la meg få bevise at jeg fortjener denne plassen. Jeg er bare meg, Maria.

Ikke døm meg.