Unni Wilhelmsen fikk ildrødt hår ved et uhell

Varemerket hennes på 90-tallet kom som følge av en liten frisørtabbe.

Unni Wilhelmsens (44) lange, røde hår ble nærmest hennes varemerke på 90-tallet.

I et «Hver gang vi møtes»-klipp som ikke vises på TV, forteller hun at det røde håret kom som et resultat av en feiltakelse.

Ønsket seg røde «gardiner»

Det var i overgangen 1995/1996 at blonde Unni farget panneluggen rød på egen hånd.

– Jeg hadde sett noen i en eller annen bandsammenheng som hadde blondt hår med røde «gardiner», så det fikset jeg selv. Jeg fikk sånne gardiner, fikk platekontrakt og ble sendt til USA for å ta bilder. Men plateselskapet syntes jeg burde freshe opp looken litt før vi dro, så de sendte meg til en proff frisør.

Sovnet med håndkledet på hodet

Frisøren bleket først håret slik at alt ble like lyst, og så tok han en hissig rødfarge på panneluggen. Wilhelmsen ante fred og ingen fare da hun ankom Miami. Fotografering gikk etter planen, og Wilhelmsen stakk tilbake til hotellet for å dusje og hvile.

– Jeg vasket håret og sovnet med håndkledet på hodet – og våknet med flammekastersveis. Altså, jeg hadde røde, lilla, oransje, gule og rosa nyanser i hele håret fordi de røde gardinene hadde farget av på resten av håret. Og da var det bare å ta skrittet helt ut, forteller hun.

Møtte frisøren ti år senere

Wilhelmsen farget håret ildrødt og det ble en del av imaget hennes. Ti år senere møtte hun frisøren tilfeldigvis på en kiosk.

– Han sa «Vi har møttes før. Det var jeg som var frisøren din kvelden før du skulle dra til Miami, og jeg våknet opp midt på natta og tenkte at jeg glemte å si at håret må vaskes separat». Han fortalte meg at han hadde prøvd å ringe Fornebu for å få dem til å si det over høyttaleren, men det gadd ikke Fornebu. Så han trodde at han hadde ødelagt hele fotoshooten.

Frisøren beklaget seg og håpet overfor henne at fotoshooten et tiår tidligere hadde gått bra, men Wilhelmsen betrygget ham med at det endte godt.

Det røde håret fadet hun ut i cirka 2009/10.

  • «Hver gang vi møtes» sendes lørdag klokken 20.00.