PÅ SYKEHUS: Espen Lee (60) og sønnen Robert Lee (32) er lettet over at politiet valgte å ikke ta ut tiltale. Foto:Privat.
PÅ SYKEHUS: Espen Lee (60) og sønnen Robert Lee (32) er lettet over at politiet valgte å ikke ta ut tiltale. Foto:Privat.

Espen Lee til TV 2: – Veldig glad for at saken er avsluttet

Kypriotisk politi løslater Espen Lee og de to andre nordmennene som var mistenkt for å ha planlagt bortføring av et barn på Kypros.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag formiddag bekreftet kypriotisk politi til TV 2 at de ikke har beviser for at den tidligere pengeinnkreverne og to andre nordmenn var på Kypros for å bortføre en norsk-kypriotisk jente.

– Statsadvokaten har besluttet at de tre nordmennene skal sendes ut av Kypros så snart som mulig, sa pressetalsmann i politiet i Nikosia, Janus Petridis, til TV 2 onsdag.

– Betyr det at saken er avsluttet?

– Ja det betyr det, sa Petridis til TV 2..

Espen Lee til TV 2: – Takknemlig for all hjelp

Beskjeden ble mottat med glede, både av sønnen Robert Lee (32) som er på Kypros, og av Espen Lee selv.

Fra sykesenga på et sykehus i Nikosia, sier Lee til TV 2 at han er glad for at saken har fått en løsning.

– Jeg er først og fremst veldig glad for at denne saken, som har vært helt ute av proporsjoner, nå omsider er avsluttet. Det beviser bare hva man har sagt hele veien, og som nå har ført til henleggelsen, sier Espen Lee til TV 2.

Som TV 2 fortalte tidligere i dag, finnes det dokumenter og eposter som viser at det var opprettet en dialog mellom barnefaren i Norge og et spedisjonsfirma om transport av nordmannens Volvo ut av Kypros, via Tyrkia til England. Lee fremhever denne dokumentasjonen som sentral for løslatelsen.

– Jeg er veldig takknemlig for all hjelpen jeg har fått med å få denne dokumentasjonen frem til presse og myndigheter, både i Norge og her nede. Ser nå bare frem til å komme ut herfra, i bedre form, og hjem til familien, sier Lee videre til TV 2.

Planla biltransport

TV 2 har fått tilgang til en rekke dokumenter og eposter som viser at flere personer, inkludert barnefaren til jenta politiet mener skulle kidnappes, har kontaktet samme spedisjonsfirmaet for å få avtalt transport av nordmannens Volvo XC 70 fra Izmir i Tyrkia til England.

– Det er ingenting som indikerer at min far eller de andre skulle noe annet her enn å hente bilen, sa sønnen Robert Lee til TV 2 tirsdag kveld.

PS. På grunn av Espen Lees helsetilstand er det uvisst om han kan uttransporteres med det første. Han vil trolig ha behov for noen dager til på sykehuset i Nikosia.