EKS-TORPEDO: Espen Lee er en av de tre mennene som ble pågrepet mandag i forrige uke. FOTO: IAKOVOS HATZISTAVROU / AFP / NTB scanpix
EKS-TORPEDO: Espen Lee er en av de tre mennene som ble pågrepet mandag i forrige uke. FOTO: IAKOVOS HATZISTAVROU / AFP / NTB scanpix Foto: Iakovos Hatzistavrou / Afp

Kypriotisk politi til TV 2: Espen Lee-saken er avsluttet – sendes ut av landet

Nordmannen vil bli sendt ut fra Kyrpros så snart som mulig, ifølge politiet pressetalsmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eks-torpedo Espen Lee og to andre nordmenn ble pågrepet mandag i forrige uke, mistenkt for å skulle gjennomføre et kidnappingsforsøk av en norsk jente som bor hos sin gresk-kypriotiske mor

I går kunne TV 2 melde at Lee løslates.

I dag opplyser kypriotisk politi til TV 2 at saken er avsluttet.

– Statsadvokaten har besluttet at de tre nordmennene skal sendes ut av Kypros så snart som mulig, sier pressetalsmann i politiet i Nikosia, Janus Petridis, til TV 2 onsdag.

– Betyr det at saken er avsluttet?

– Ja det betyr det, sier Petridis til TV 2.

Hevder han skulle hente bil

Ekstorpedo Espen Lee var mistenkt for å ville gjennomføre et kidnappingsforsøk av en norsk jente på snart tre år, som bor hos sin gresk-kypriotiske mor, sammen med en 40 år gammel mann fra Østlandet og en 28 år gammel mann fra Østfold.

Selv hevder Lee at han ble sendt til Kypros for å hente tilbake en bil, som ekskona brukte da hun i fjor tok med seg datteren til Kypros.

TV 2 har fått innsyn i korrespondanse der uttransportering av bilen var samtaleemne allerede i slutten av januar, slik Espen Lee forklarte i fredagens fengslingsmøte.

Pågrepet på grensen

De tre nordmennene ble pågrepet natt til mandag forrige uke på vei i en drosje fra den tyrkiske delen av Kypros til Nikosia.

Kypriotisk politi pågrep de tre på en grenseovergang mellom den tyrkiske og greske delen av Kypros.

Espen Lee skal ifølge tiltalen ha oppholdt seg på Kypros i to uker for å planlegge kidnappingen, og de skal ha vært under overvåking i hele denne perioden.

I bilen deres fant politiet kart, notater og adresser som ifølge politiet tydet på at de var på vei for å kidnappe den snart tre år gamle jenta med norsk far.