80-årings hagle avfyrt under innbrudd på gård – fem personer pågrepet

Én person har skader i ansiktet og har brukket en arm og ett ben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk tirsdag kveld klokken 23.00 melding om et innbrudd på en gård i Østfold. Meldingen gikk ut på at en tyv hadde tatt seg inn på en gård i Marker kommune, deretter stukket av til skogs og at det var avfyrt skudd på stedet.

Én person ble fraktet til sykehus etter hendelsen.

Da politiet kom frem til stedet ble hele fem personer er pågrepet.

Haglen som ble avfyrt tilhører 80-åringen som bor på gården.

– Vi fikk melding om at det var avfyrt skudd, men ikke hvem som hadde avfyrt skuddet. Vi holder på med avhør nå. En av personene ligger på sykehuset. Det ser ikke livstruende ut, men han må opereres. Han har sannsynligvis brukket et ben og en arm og har skader i ansiktet, sier Jan Ekeberg, seksjonsleder felles kriminalenhet ved Øst politidistrikt til TV 2.

Fem pågrepne

Politiet prøver nå å finne ut hvordan han er blitt skadet, og tror det sannsynligvis er i forbindelse med et fall. De kan ikke bekrefte om han har skuddskader.

– De fire andre pluss karen som bor på stedet er pågrepet og siktet for i utgangspunktet grov kroppsskade. Vi undersøker nå hvordan skaden er oppstått, sier Ekeberg.

Tyv til skogs

Politiet har i dag funnet tre tomhylser på gården, og kriminalteknikerne jobber nå med videre åstedsundersøkelser. Hvem som har avfyrt skuddene er ikke klart for politiet.

– Hva er relasjonen mellom personene her?

– Det er en av tingene vi prøver å finne ut av. Hendelsesforløpet er fortsatt litt uklart, men meldingen vi fikk var at det var et innbrudd og at tyven var stukket til skogs. Nå vil vi få klarhet i hendelsesforløpet og foranledningen til at de er på stedet, sier Ekeberg til TV 2.

80-åringen bor alene, men to av de andre pågrepne har også tilhold på gården.

– Hvilken rolle hver enkelt har hatt er blant tingene vi vil finne ut av. Vi har noen anelser om det. Vi har kriminalteknikere som jobber på stedet, men vi har ikke den fulle oversikten, sier seksjonslederen til TV 2.