– Eliassen burde blitt disket

Team United Bakeries mener det er tydelige bevis for at Petter Eliassen skøytet i helgas Ski Classics-løp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): I går kveld la Team United Bakeries ut et videoklipp på sin Instagram-konto, som viser at Petter Eliassen tar ganske tydelige skøytetak.

Nå mener de det er på høy tid at debatten tas opp, og at de løperne som skøyter bør få straff.

Se klippet øverst i artikkelen, og døm selv!

– Dette er helt klare bilder, og juryen må sette ned foten. Vi mener at dette er så graverende at det mås ses på, og debatten må opp til overflaten. Det er de foran som baner vei, og resultatet skal være fair. Petter Eliassen hadde kanskje vunnet likevel, men det er svakt å ikke håndheve reglene. Her burde juryen gitt han tidsstraff, eller disket Eliassen, sier Team United Bakeries-sjefen Henrik Henningsen Kvissel til TV 2.

Han er klar over at de nå legger hodet på hoggestabben.

– Vi er ikke ute etter å gå etter person eller lag, men poenget er å få en debatt rundt skøyting i Ski Classics. Jeg er fullt klar over at vi nå sikkert blir fulgt med på 300 % i neste renn, men vi må ta hverandre i nakkeskinnet, sier Kvissel.

Eliassen mener selv at han burde blitt disket

Team Leaseplan Go-sjefen Emil Weberg Gundersen ønsker ikke å bortforklare hendelsen, og legger seg flat på vegne av sin løper.

– Vi ser jo det samme som alle andre ser på filmen, og det er bare å legge seg langflat. Petter selv er innstilt på å ta den straffen som eventuelt måtte komme, sier han til TV 2.

De deler Team United Bakeries syn på at juryen er for slapp.

– Vi har etterlyst at dette blir fulgt opp i større grad, men det har skjedd alt for sjelden at løpere blir disket på grunn av skøytetak. Dette er noe vi jobber med hele tiden, fordi det er ekstremt viktig for produktet vårt. Vi jobber også hardt med det internt, så vi ikke skal komme så dårlig ut som nå, understreker han.

I langrenn har det i vinter vært flere situasjoner om samme tema, der Martin Johnsrud Syndby ble disket i den nasjonale åpningen på Beitostølen. I tillegg var det store diskusjoner om hvorvidt Therese Johaug burde vært disket under en etappe i Tour de Ski.

– Det burde ikke være forskjell på langløp og verdenscup, mener Kvissel.

– Mer fristende å jukse i langløp

Team United Bakeries-sjefen mener kanskje produksjonen frister løperne til å jukse.

– Det er kanskje mer fristende i langløp enn i verdenscup, der det er færre kamera i løypen. Det har ikke vært noen situasjon i Ski Classics der noen har blitt straffet som jeg kan huske, og dette er så graverende TV-bilder at det burde vært gitt en sanksjon, slår han fast.

Det er ikke logisk for Weberg Gundersen

– Det er umulig for meg å forstå at juryen ikke skal kunne følge med, når vi har livekamera på scooter som følger teten hele veien. Vi må jobbe sammen med de andre lagene for å få bukt med dette, mener han.

Uansett er de enige om at nå er det på høy tid at det ryddes opp sentralt.

– Vi er ikke dårlige tapere, men vi er ute etter ute etter en debatt. Vi vet at det skjer, og vi hadde en situasjon i Åre i fjor der heller ingenting skjedde. Det skader idretten, og Ski Classics må nå rydde opp, avslutter Kvissel.