– Arsenal hentet feil mann

Gary Lineker mener Arsenal gjorde en bommert da de hentet Ben Wrigglesworth fra Leicester.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I helgen kunne talentspeideren Ben Wrigglesworth meddele på Twitter at han forlater Leicester til fordel for Arsenal.

24-åringen gikk da fra jobben som leder for Leicesters tekniske speiderapparat til en rolle som videospeider for The Gunners.

Leicester har i årene Wrigglesworth har jobbet for klubben hentet inn spillere som Riyad Mahrez og N'Golo Kanté fra det ukjente.

De har vært svært sentrale i Leicesters ferd mot toppen av Premier League denne sesongen.

Nå mener den tidligere storscoreren Gary Lineker at Arsene Wenger hentet feil mann da han lokket Wrigglesworth til London.

– Jeg elsker hvordan Arsenal stjal feil speider. Steve Walsh er mannen som fant disse spillerne og hentet dem. Jeg vet at da han fant Mahrez, så var han sendt for å se på en annen spiller, men kom tilbake med ham, sier han til Daily Mail.

Lineker vokste opp som Leicester-fan og spilte sju sesonger for klubben, før han dro videre til Everton, Barcelona og Tottenham.

Han mener Walsh har fått for lite skryt for jobben han gjør på King Power Stadium.

– Han har gjort en fantastisk jobb, og det har vært en av nøklene til Leicesters suksess. Som i alle andre klubber så handler det om hvilke spillere du henter inn, og de har gjort det på et relativt lavt budsjett sett i forhold til gigantene, mener Lineker.

Ifølge LinkedIn-profilen til Wrigglesworth så var arbeidsoppgavene hans i Leicester å bygge opp et videoarkiv over potensielle signeringer, for så å informere speiderapparatet om hvor de skulle dra for å kikke på spillere.

Som videospeider for Arsenals førstelag, så spørs det om ikke arbeidsoppgavene hans på Emirates Stadium blir mye de samme som i Leicester.

Så får tiden vise om Lineker får rett i at Arsenal har hentet feil mann.