FEIL BABY: En helt frisk nyfødt gutt ble ved en feiltakelse operert ved et sykehus i Tennessee. Bildet over er et illustrasjonsfoto. FOTO: REUTERS/Anees Mahyoub
FEIL BABY: En helt frisk nyfødt gutt ble ved en feiltakelse operert ved et sykehus i Tennessee. Bildet over er et illustrasjonsfoto. FOTO: REUTERS/Anees Mahyoub Foto: Anees Mahyoub

Sykehus opererte feil baby

Det som skulle være en lykkelig tid, ble et mareritt for en familie i Tennessee i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To nybakte foreldre i Lebanon, Tennessee, opplevde det som aldri skulle skje. Deres nyfødte sønn, som var frisk og rask, ble forvekslet med en annen baby på sykehuset etter fødselen, og ble utført en operasjon på, skriver NewsChannel 5.

Ble forvekslet

Jennifer Melton forklarer at mens de fortsatt lå på sykehuset, ble sønnen deres Nate tatt med på det foreldrene trodde var en rutinekontroll. Da den lille gutten kom tilbake et par timer senere, begynte en sykepleier å snakke om prosedyren de hadde gjort med Nate, hvor tungen hans var blitt kuttet på undersiden.

– På det tidspunktet begynte jeg å gråte hysterisk, forteller den nybakte moren til kanalen.

Uten foreldrenes samtykke, var babyen blitt tatt med og utført en helt unødvendig operasjon på.

– Det er grov uaktsomhet. Det finnes ingen unnskyldning for å kutte i et friskt barn. Det finnes heller ingen unnskyldning for å blande babyer på sykehus, sier familiens advokat, Clint Kelly, til News Channel 5.

Kan føre til varige mén

Operasjonen som var blitt gjort på Nate, er en prosedyre som utføres på nyfødte som har for stram hud under tungen, skriver CNN.

Familien vet nå ikke hva som venter lille Nate. Den unødvendige operasjonen kan føre til fremtidige mén for gutten.

– Vi vet ikke om barnet vil ha talevansker eller spiseproblemer. Bekymringen her er at dette var en sunn baby som skulle forlate sykehuset, men som i stedet ble skadet av sykehuset, sier familieadvokaten.

Sykehuset, University Medical Center i Lebanon nær Nashville, har ikke besvart medias henvendelser, skriver CNN.