MÅ I FENGSEL: Egor Filipenkos anke ble avvist. Nå prøver han å anke til Høyesterett.  FOTO: ESPEN SOLLI / TV 2
MÅ I FENGSEL: Egor Filipenkos anke ble avvist. Nå prøver han å anke til Høyesterett.  FOTO: ESPEN SOLLI / TV 2

Egor Filipenkos anke er avvist – må sone for promillekjøring

Skal vi danse-stjernen anker saken videre til Høyesterett.

Det var i oktober at Skal vi danse-profilen Egor Filipenko (28) ble dømt for å ha fyllekjørt med 2,38 i promille. Dommen falt i Nedre Romerike tingrett, og han ble dømt til 30 dagers fengsel.

Han er i tillegg idømt å betale en bot på 52.500 kroner – i tillegg til saksomkostninger på 3000 kroner – og han mister førerkortet i tre år.

Har anket til Høyesterett

Eidsivating lagmannsrett har avvist Filipenkos anke.

– De har avvist anken. Det er aldri noe hyggelig å ikke få medhold. Filipenko har tatt en vurdering og vi ha anket den videre til Høyesterett. Han mener han ikke har kjørt bilen, sier Egor Filipenkos advokat, Reidar Steinsvik, til TV 2 tirsdag kveld.

Nå venter de på at Høyesterett skal vurdere saken.

Misfornøyd med dommen

Det var natt til 25. januar i fjor at et vitne varslet politiet da hun så en overstadig beruset mann sette seg inn i en bil og kjøre i grøfta.

I dommen vises det til at han var svært beruset samt at han har mangelfull hukommelse fra den aktuelle kvelden, og at man derfor ikke kan legge til grunn hans vurdering av hva som skal ha skjedd.

Egor Filipenko mener at noen andre må ha kjørt den.

– Nå spekulerer jeg bare, men det var lett tilgjengelig for hvem som helst å komme inn å rote i tingene, svarte Filipenko i retten.

I november anket Filipenko dommen.