Broren til Ida (18) ble skjelt ut av Idol-dommeren – nå skal hun prøve seg

Gunnar Greve gikk nærmest av hengslene. Se video.

Et av de mest minnerike Idol-øyeblikkene fra 2011-sesongen, var da dommer Gunnar Greve (33) skjelte ut den da 19 år gamle deltakeren Vegard Leite før hans audition fordi han mente han manglet ambisjoner.

Det hindret ikke Leites lillesøster Ida (18) i å melde seg på, denne onsdagen får vi nemlig se at hun tar steget inn foran TV-kameraene for å synge foran dommerpanelet – som også i år inkluderer Greve.

Låta Ida passende nok skal synge, er en egenkomponert låt om å ikke være redd.

Se Idas audition ovenfor!

Passet på å unngå temaet «pub»

18-åringen innrømmer at hun var spent da hun entret dommerrommet.

– Vi i familien ble litt furtne på Gunnar da vi så hva han sa til Vegard før hans audition, så det var litt spesielt å skulle gå inn og synge for ham, sier hun til TV 2.

Da broren snakket med dommerne før opptredenen, var det hans drøm om å synge på pub som tente pluggene hos dommeren.

– Hvis du har lyst til å synge på pub har du ingen verdens ting å gjøre i «Idol»! Helt seriøst. Jeg blir litt irritert. Det er så mange som kommer på disse auditionene, dette betyr alt for dem og det eneste de vil er å lykkes med drømmen om å bli popstjerne. Hvis du virkelig har mest lyst til å synge på pub så er det best at du gjør det, sa Greve.

Her må Gunnar unnskylde seg etter utskjelling:

Ida forteller til TV 2 at hun ikke var det minste bekymret for en potensiell utskjelling i denne omgang.

– Jeg hadde på forhånd tenkt litt gjennom hva jeg skulle si. Og jeg tenkte at jeg ikke skulle si at jeg ville synge på en pub, ler hun.

Valgte egen låt for å løfte selvtilliten

Ida meldte seg på Idol for å teste om det var flere enn moren som ville la seg imponere av sangtalentet. Låta «Afraid of nothing» ble til like før hun skulle på audition. Selv om hun egentlig hadde tenkt å synge noe annet, ble den et naturlig valg på grunn av tematikken.

– Jeg tenkte at det var en bra plass å fremføre den låta, jeg tenkte at «da får jeg litt bedre selvtillit når jeg er der»!

Nå venter tenåringen spent på om opptredenen fører til noe mer når den blir vist foran flere hundre tusen seere onsdag kveld.

– Det er jo litt rart å bli vist på TV, men det blir spennende å se om jeg får noen respons! Jeg håper jo at folk ser meg og liker det de hører, og at det kanskje kan føre til spillejobber.

  • Hvordan det til slutt går med Ida i Idol kan du se onsdag klokken 20.00 på TV 2.