SPANSKESYKEN: Gary Neville har hatt en alt annet enn heldig start på karrieren i Spania.  AFP PHOTO / JOSE JORDAN
SPANSKESYKEN: Gary Neville har hatt en alt annet enn heldig start på karrieren i Spania. AFP PHOTO / JOSE JORDAN Foto: Jose Jordan

Tvinger guttelag på kamp for å fylle stadion

Valencia frykter tomme tribuner i returoppgjøret mot Barcelona i Copa del Rey.

Forrige uke gikk Gary Nevilles Valencia på et ydmykende 0-7-tap mot Barcelona borte på Camp Nou.

Supportere har ytret på sosiale medier at de ikke kommer til å dra på stadion foran returoppgjøret onsdag kveld. Klubben skal dermed ha tydd til ekstreme tiltak.

Den spanske sportsavisen Marca melder at alle spillerne knyttet til Valencias akademi skal ha fått beskjed om å møte opp på kampen. Dersom de ikke gjør det, risikerer de å bli utelatt fra helgens akademikamp.

Gratisbilletter med obligasjoner

Sergio Ventosa Nohales, sjef for ungdomsavdelingen i Valencia, skriver i en mail til akademiets trenere at de må minne spillerne på at de er nødt til å dra på onsdagens cupkamp.

«Den som ikke møter til kampen på onsdag skal ikke inkluderes i troppen som tas ut torsdag», skriver Ventosa videre.

Alle akademispillerne får to gratisbilletter som de er nødt til å benytte seg av. Sesongkortholdere må på sin side betale 10 euro for å se kampen.

I etterkant av Marcas avsløringer har Valencia gått ut og hevdet at det ikke er obligatorisk oppmøte for juniorene. Supportergruppen CN10 hevder dog å ha skjermbilder av den kontroversielle mailen.

Presset Neville

Under Gary Nevilles ledelse har ikke Valencia vunnet en eneste seriekamp. Cupen ble et pusterom for engelskmannen, etter fire seire på fem kamper og en semifinaleplass.

Den statistikken fikk seg derimot en alvorlig knekk etter forrige ukes tap for Barcelona. Nederlaget var det største siden en UEFA Cup-kamp mot Karlsruhe i 1993. Onsdag kveld får de muligheten til å gjenreise noe av æren.

Lørdag tar Valencia imot Espanyol på Mestalla – det eneste laget som har sanket færre poeng i La Liga siden Neville ankom Spania.