DEMONSTRASJONER: Opprørspolitiet ute i gatene i Hongkong etter at kraftige demonstrasjoner brøt ut tirsdag. FOTO: AP Photo/Vincent Yu
DEMONSTRASJONER: Opprørspolitiet ute i gatene i Hongkong etter at kraftige demonstrasjoner brøt ut tirsdag. FOTO: AP Photo/Vincent Yu Foto: Vincent Yu

Voldsomme opptøyer i Hongkong

Opprørspolitiet i Hongkong måtte tirsdag bruke batonger og pepperspray for å tøyle demonstranter i det som beskrives som de verste opptøyene i byen på over et år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bakgrunnen for demonstrasjonen er at myndighetene har jaget bort personer som driver ulovlige salgsboder i Hongkongs arbeiderklassestrøk.

Demonstrantene raste mot politiets maktbruk ved blant annet å kaste stein mot dem og sette fyr på søppelkasser.

En demonstrant kaster en stein mot opprørspolitiet. FOTO: REUTERS/Bobby Yip
En demonstrant kaster en stein mot opprørspolitiet. FOTO: REUTERS/Bobby Yip Foto: Bobby Yip

Politiet sier de reagerte etter at demonstrantene nektet å spre seg, og det ble også avfyrt to varselsskudd.

– For å ivareta den allmenne sikkerheten foretok politiet resolutte tiltak, som inkluderte bruk av batonger og pepperspray, mot de ulovlige og voldelige handlingene, sier Hongkong-politiet i en uttalelse.

Tirsdag morgen holdt over 100 demonstranter fortsatt stand mot politiet, og undergrunnsbanen på Mongkok-stasjonen var midlertidig stengt, skriver Reuters.

Ifølge TV-kanalen RTHK ble 24 demonstranter arrestert av politiet. Sammenstøtene beskrives som de verste i Hongkong siden de store demonstrasjonene som varte i over to måneder i slutten av 2014. (NTB)