Voldsomme opptøyer i Hongkong

Opprørspolitiet i Hongkong måtte tirsdag bruke batonger og pepperspray for å tøyle demonstranter i det som beskrives som de verste opptøyene i byen på over et år.

DEMONSTRASJONER: Opprørspolitiet ute i gatene i Hongkong etter at kraftige demonstrasjoner brøt ut tirsdag. FOTO: AP Photo/Vincent Yu
DEMONSTRASJONER: Opprørspolitiet ute i gatene i Hongkong etter at kraftige demonstrasjoner brøt ut tirsdag. FOTO: AP Photo/Vincent Yu Foto: Vincent Yu

Bakgrunnen for demonstrasjonen er at myndighetene har jaget bort personer som driver ulovlige salgsboder i Hongkongs arbeiderklassestrøk.

Demonstrantene raste mot politiets maktbruk ved blant annet å kaste stein mot dem og sette fyr på søppelkasser.

En demonstrant kaster en stein mot opprørspolitiet. FOTO: REUTERS/Bobby Yip
En demonstrant kaster en stein mot opprørspolitiet. FOTO: REUTERS/Bobby Yip Foto: Bobby Yip

Politiet sier de reagerte etter at demonstrantene nektet å spre seg, og det ble også avfyrt to varselsskudd.

– For å ivareta den allmenne sikkerheten foretok politiet resolutte tiltak, som inkluderte bruk av batonger og pepperspray, mot de ulovlige og voldelige handlingene, sier Hongkong-politiet i en uttalelse.

Tirsdag morgen holdt over 100 demonstranter fortsatt stand mot politiet, og undergrunnsbanen på Mongkok-stasjonen var midlertidig stengt, skriver Reuters.

Ifølge TV-kanalen RTHK ble 24 demonstranter arrestert av politiet. Sammenstøtene beskrives som de verste i Hongkong siden de store demonstrasjonene som varte i over to måneder i slutten av 2014. (NTB)