X Games-overraskelsen Mons (19) får Oslo-billett

Mons Røisland (19) overrasket alle med bronse i X Games i Aspen. Nå er han invitert til Big Air under X Games i Oslo.

19-åringen har fått sitt internasjonale gjennombrudd denne sesongen.

Triksene som sikret ham bronsemedaljen i slopestyle under X Games i Aspen nylig gjør at X Games Oslo nå så seg nødt til å invitere Røisland til å delta under Big Air-konkurransen på Tøyen lørdag 27. februar.

Se Røislands bronse-run øverst i artikkelen

Etter at bronsemedaljen var sikret tok TV 2s ekspertkommentator Jonas Greve til orde for at unggutten var verdig en invitasjon til Oslo. Nå er han bønnhørt.

– Det mener jeg er helt riktig! Jeg var jo den første som sendte meld til arrangørene i Oslo, og sa at Røisland burde få en plass. Med de triksene han har er han fort den av de norske som kan gjøre det best. Det er vel ingen andre nordmenn som verken har switch trippel 1620 eller frontside trippel 1440. Mark McMorris tok sølv i Big Air-konkurransen i Aspen med nettopp de triksene, så setter Røisland de er han helt der oppe, sier Greve entusiastisk etter at han har fått høre gladmeldingen.

19-åringen selv er nå i Boston, og skal kjøre en Big Air-konkurranse der i helgen, sammen med resten av landslaget.

– Det er utrolig kult. Helt fra jeg hørte at det skulle være i Oslo så har det vært et veldig stort mål for meg å kunne kjøre der. Det er stort. Du kan invitere familie og venner og alle kan komme og se på uten å reise. Alle kan se på og få inntrykk av hvordan snowboardverden og det du driver er på nært hold, sier han til TV 2.

Her finner du all info om X Games Oslo og inviterte utøvere

Torgeir Bergrem, Ståle Sandbech og Marcus Olimstad er de tre andre norske som er invitert til Big Air. Lørdag kjøres den norske kvalifiseringen, der vinneren vil bli den femte nordmannen som får plass i den spektakulære konkurransen i Tøyen-parken.

Her er begrunnelsen fra X Games Oslo-komitéen:

Mons har hatt en lynkarriere det siste året. Han vant Rookie Tour i fjor vår, og har tatt kjøringen opp på toppnivå raskere enn noen andre rookies denne sesongen. Kronet en så langt fabelaktig sesong med bronse i Aspen. En selvsagt kandidat til X Games Oslo.

Mons Røisland har i flere år vært regnet som et av Norges største snowboardtalent, og for bare litt over ett år siden ble han kåret til "årets rookie".

Nå er han klar til å tre ut av skyggen til den største stjernen – Ståle Sandbech.

– Det er lillebror som er blitt sjukt svær, gliste Sandbech i Aspen da Røisland tok bronse.

Nå er drømmen å gjøre det enda bedre på hjemmebane.

– Det vet man jo aldri. Men hvis jeg lander mitt, så er jeg fornøyd uansett. Det er litt spennende å se hvor langt opp det kan holde. Man har selvsagt drømmer om å kunne fortsette fra Aspen, sier Røisland.

X Games Oslo går i nettopp Oslo fra 24. til 28. februar med skateboard i skur 13, halfpipe for ski og snowboard i Wyller og Big Air for ski og snowboard på Tøyen. Alt sendes på TV 2 og TV 2 Sportskanalen.