VÅPENGLAD: Eirik Jensen hadde flere våpen. Ifølge forsvareren hans var det for å forsvare seg selv. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)
VÅPENGLAD: Eirik Jensen hadde flere våpen. Ifølge forsvareren hans var det for å forsvare seg selv. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix) Foto: Junge, Heiko

Tiltalen: Jensen hadde ulovlige våpen gjemt i madrassen og i kjøkkenskapet

Da politiet ransaket eiendommene til den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen, fant de ni ulovlige våpen som var lagret på de utroligste steder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge tiltalen har Jensen eid eller innehatt ni ulovlige skytevåpen. Det dreier seg blant annet om en Haenel automatrifle og en Colt revolver. Jensen beskyldes også for å ha brutt våpenforskriften som sier at våpen skal oppbevares forsvarlig nedlåst.

I skuffer og skap

Tiltalen beskriver at politiet blant annet dette:

  • 24. februar 2014 ble det funnet en Brno-rifle i madrassen til Jensen på landstedet i Sverige.
  • På samme dag og sted finner de en revolver rullet inn i klær i skittentøyskurven.
  • 24. februar finner de en Krag Jørgensen-rifle oppbevart ulåst i et skap på politihuset i Oslo. Våpenets sluttstykke lå i en skuff i det samme skapet.
  • 24. februar finner politiet en Mauser-pistol i hjemmet til Jensen. Våpenet lå i en svart boks under klær i en tøykurv.

– Uproblematisk

Tiltalen beskriver også at politiet har funnet våpen i kjøkkenskapet på landstedet i Sverige og de har funnet patroner i nattbordet på rommet i hjemmet på Østlandet.

Forsvarer John Christian Elden sier at Jensen ikke har tatt stilling til tiltalepunktet som omhandler ulovlig oppbevaring av skytevåpen.

– Det har vi så langt ikke ofret en tanke. Han har våpen- og bæretillatelse som politi og han er våpenkyndig. Men han burde oppbevart våpnene bedre en blant annet å la de ligge på politihuset, der alt kan skje, sier Elden til TV 2.

Personlig sikkerhet

– Hvorfor har han oppbevart dem på denne måten?

– Oppbevaringen har ikke skjedd på oppskriftsmessig måte. Om det har vært gjort for å beskytte seg selv må vi bare spekulere i. Men i hans situasjon, hvor han er utsatt for trusler og bor på skjult adresse, så skjønner jeg at han føler seg tryggere med våpen rundt seg, sier Elden.

Jensen var politimann som beveget seg i farlige kriminelle miljøer. Derfor fikk han seg flere mektige uvenner.

– Politiet har selv hatt strenge sikkerhetstiltak rundt Jensen. Man har fryktet at kriminelle skulle true han, fysisk angripe han eller plante saker på han. Nå har sistnevnte skjedd, sier Elden.

Siktet for grov korrupsjon

Men ulovlige våpen er langt i fra det mest alvorlige Eirik Jensen på svare for i rettssaken som begynner i august. Den tidligere polititoppen er siktet for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av over 13 tonn hasj.

Sammen med medsiktede Gjermund Cappelen risikerer begge to lovens strengeste straff.

Spesialenheten har brukt over 20 millioner kroner på å etterforske saken. De mener å kunne bevise at Jensen har mottatt 2,1 millioner kroner for medvirkning til narkotikainnførsel.

Eirik Jensen avviser beskyldningene. Til Aftenposten sa han i går at han gleder seg til forsvare seg mot anklagene.