Med disse verstingene kan du blåse i dieselforbudet

Nye forbud – nye muligheter...


Altså det at man nå, med loven i hånd og gebyr-blokk under armen, kan forby bilister med dieselbiler ferdsel på kommunale veier på dager med høy luftforurensning.

Men mennesket er en kreativ og løsningsorientert art. Heldigvis. Hvis ikke hadde vi vært på Adam og Eva-nivå fortsatt og gått rundt i en eller annen hage og knasket epler med et fikenblad foran de edlere deler. Det tror jeg hadde blitt kjedelig i lengden.

Så heldigvis – evolusjonen går sin gang. På godt og vondt.

Dette med dieselforbudet kan oppfattes som både litt dumt og urettferdig. Har du en VW Polo eller Toyota Yaris med bitteliten dieselmotor, en ladbar hybrid som går på diesel, eller en helt ny bil med siste nytt og Euro6 teknologi og ad-blue og hva det nå alt heter, så gjøres det ingen forskjell. Du får ikke kjøre. Punktum og end of discussion. Uansett.

Men som nevnt. Vi er kreative. Se bare til Bergen. Der har de datokjøring og hva gjør bergenserne? Jo, de skaffer seg to biler. En med partall og en med oddetall i skiltnummeret. Da kan man kjøre uansett. For det er siste siffer i bilnummeret som regulerer hvem som får kjøre hvilken dag.

Så har du en dieselbil du redd for ikke å få brukt, så er det jo en glimrende mulighet til å kjøpe en bil til nå. En med bensinmotor. For bystyret i Oslo er like unyanserte med hva som får passere med bensinmotor, som det de er med å forby biler med dieselmotor.

Så vi har med ett lite skråblikk "scannet" noen annonser på bruktbiler som glatt passerer kommunale sentrumsgater på dager med høy luftforurensing. Og jo det finnes en del snadder der ute. Dette er bare noen. Jeg tror vi kan konkludere med at nye forbud gir nye muligheter...

2000 Ford Excursion 6,8 V10

Den sluker drivstoff og forurenser ikke så rent lite. Men neida, det gjør ikke noe så lenge den går på bensin! 
Den sluker drivstoff og forurenser ikke så rent lite. Men neida, det gjør ikke noe så lenge den går på bensin! 

Se hele annonsen og alle bildene her:

Ford Excursion er en bil som er så diger at det nesten ikke går an å få tatt bilde av den. Store biler har så klart stor motor også.

At amerikanske biler leveres med dieselmotor er ikke så veldig vanlig, men det kan du få i denne. Men med tanke på det omtalte dieselforbudet er det ikke vårt førstevalg, Vi går heller for denne personbilregisterte 8-seteren som selges for 169.900 kroner i Oslo.

Med en 6,8-liters V10 bensinmotor på 314 hestekrefter er du trygg og kan kjøre hvor du vil uansett. Dessuten er den svært romslig, så her kan du få med alle ungene i gata og fortsatt ha plass til barnehagesekker, parkdresser og skoleransler. Man lar jo ikke ungene gå når lufta er dårlig... Tror du den forurenser mye? Svaret er JA!

Les mer om Excursion i vår bruktbilguide her:

1988 Ferrari Testarossa

Gul og tøff - og helt lovlig!
Gul og tøff - og helt lovlig!

Se hele annonsen og alle bildene her:

Okei – vi ser at dette ikke er den helt optimale vinterbilen på hålkeføre. Men mye luftforurensing forekommer ofte på dager med streng kulde. Kulde gir som kjent god friksjon og brukbart grep, tross alt.

Dessuten vil vi tro at Autoxo i Bærum som selger bilen, for den nette sum av 1,5 millioner kroner, sikkert leverer den med vinterhjul for deg, for miljøets skyld...

Motoren i denne er også en bensin motor. V-12 som byr på 390 hk. Den er montert midt i bilen og gir god vekt over bakhjulene, noe som er viktig om vinteren.

Av andre fordeler kan det nevnes at bilen er lav, slik at det er enkelt å få kostet snøen av den.

Unik Ferrari satte prisrekord:

2005 Hummer H2

Mindre politisk korrekt blir det ikke, men så lenge den har bensinmotor er det fritt fram! Faksimile fra www.autodb.no.
Mindre politisk korrekt blir det ikke, men så lenge den har bensinmotor er det fritt fram! Faksimile fra www.autodb.no.

Se hele annonsen og alle bildene her:

Hummer har liksom lenge vært prototypen på hvor lite miljøvennlig en bil kan bli. Med et heller brutalt design, omtrent som som på et pengeskap og en heller tørst 6-liters V8-motor mellom forskjermene er det kanskje ikke så rart.

Denne har i tillegg feite 28-tommers hjul på kromfelger, noe som neppe letter hverken på rullemotstanden og dermed heller ikke er gunstig for forbruket. Men en betydelig "bling-faktor" kan i alle fall loves.

Men det skal tydeligvis mer til for å skremme bort byrådet i Oslo. med denne er du velkommen, selv på dager med høy luftforurensning.

Les mer om brukt Hummer H2 her:

1986 Rolls-Royce Silver Spur

Dette er gromme saker. Og på dager med dieselforbud vil den sikkert bli lagt ekstra godt merke til i trafikken. Faksimile fra www.autodb.no.
Dette er gromme saker. Og på dager med dieselforbud vil den sikkert bli lagt ekstra godt merke til i trafikken. Faksimile fra www.autodb.no.

Se hele annonsen og alle bildene her:

Det finnes mye å si om det myteomspunnede bilmerket Rolls-Royce. Den inneholder det meste av det vi trodde var fy- fy for miljøvernere.

Vi snakker om ull fra søte, små lamunger i gulvteppene, skinn fra utrydningstruede dyrearter i setene, og plankebiter fra regnskogen både i dashbordet og interiøret ellers.

Allerede her topper det seg for de fleste, men vi har ikke snakket hverken om hva bilen veier eller om motoren ennå.

Men vi kan vel bare slå fast at når konservative britiske ingeniører skulle lage en bil for statsoverhoder og multimilliardærer, så var det ikke det å knipe inn på bensindråpene som hadde mest fokus...

Og om du skulle være det minste i tvil – med denne er du selvfølgelig velkommen til sentrum på dager med høy grad av luftforurensing.

Vi har testet Rolls-SRoyce - les mer her: