TRAGISK: Den italienske 27-åringen er erklært hjernedød etter at han ble hengt på teaterscenen. Foto: Facebook. 
TRAGISK: Den italienske 27-åringen er erklært hjernedød etter at han ble hengt på teaterscenen. Foto: Facebook. 

Skuespiller hjernedød etter hengningsulykke på scenen

Forestillingen gikk fryktelig galt for skuespilleren. Nå er fire ansatte ved teateret under politietterforskning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den italienske skuespilleren Raphael Schumacher er erklært hjernedød etter at han i forrige uke ble kvalt under en opptreden på Lux-teateret i Pisa.

Skuespillerens pårørende har sagt ja til at 27-åringens organer kan doneres, og sykehuset har startet prosessen.

Den tragiske ulykken fant sted da Schumacher spilte en 15-åring som tok livet sitt. Opptredenen var en del av en eksperimentell forestilling, som tok plass ved mange små scener på teateret. Ulykken skjedde på en scene i bakgården.

Ifølge kilder ved teateret var det egentlig meningen at «selvmordet» skulle utføres ved løsskudd, men i siste liten skal skuespilleren selv ha endret selvmordsmetoden til henging.

Schumacher hadde dekket til hodet sitt, men ifølge vitner var det en legestudent blant publikum som oppdaget at skuespilleren fikk pusteproblemer. Hun løp bort til sceben og fikk løsnet repet med hjelp av en annen skuespiller. 27-åringen ble raskt fraktet til sykehus, men det var for sent.

Han ble forsøkt operert, men senere erklært hjernedød.

Ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA er to direktører og to scenearbeidere under etterforskning for mulig brudd på sikkerhetsrutiner som førte til dødsfallet. De risikerer å bli siktet for drap.