Slik reagerte Hotel Cæsar-fansen da Sølje skulle spille «nye» Ninni

Hotel Cæsar-fansen ville heller ha Henriette Lien tilbake i rollen som Ninni enn Sølje Bergman (40).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I fjor høst sjekket Sølje Bergman (40) inn på Hotel Cæsar som rollekarakteren Ninni.

Det var Henriette Lien som opprinnelig spilte Ninni fra 1998 til 2004. Karakteren hadde vært borte fra serien i over ti år før Sølje tok over i fjor. Da ble Ninni sluppet ut av fengsel.

Den trofaste såpeseriefansen var skeptiske til at en ny skuespiller skulle portrettere Ninni, og det var knyttet store forventninger til Sølje.

– Folk var skeptiske. Jeg skjønner godt at de ville ha Henriette tilbake. Det var et stort sjokk at Ninni skulle få et nytt ansikt, sier Sølje da TV 2 møter henne på Hotel Cæsars jubileumsfest.

Sølje valgte å gripe an situasjonen ved å fokusere på historien til karakteren sin.

– Jeg holdt meg rolig, siden dette handlet ikke om Sølje og Henriette. Det handlet om historien til Ninni. Nå som historien har startet, er alt glemt, så nå får jeg bare positive tilbakemeldinger, legger hun til.

Folk på gaten kaller henne Ninni

Skuespilleren forteller at hun har lært mye av å innta rollen som Ninni.

GAMLE NINNI: Henriette Lien spilte Ninni fra 1998 til 2004. Foto: TV 2
GAMLE NINNI: Henriette Lien spilte Ninni fra 1998 til 2004. Foto: TV 2

– Nå har jeg en annen kvinne på nakken som jeg sparrer med hver dag. Siden vi filmer hver dag, så er det som om jeg har et spaltet liv. Jeg tar med meg mye fra mitt liv inn i Ninni, og jeg henter mye fra Ninni som person, sier Sølje.

Sølje har vært på skjermen i litt over et halvt år nå, og på gaten blir hun gjenkjent av Hotel Cæsar-fans.

– De roper Ninni etter meg på gaten. Det er veldig gøy at man klarer å skape en kvinne som mange er interessert i, glad i og uenig med, sier Sølje.

Emosjonell sesongavslutning

Såpeseriens sesongavslutning før jul var svært dramatisk, da karakteren Goggen krasjer et fly rett inn i hotellet.

For skuespillerne var det ikke bare handlingen i episoden som gjorde innspillingen emosjonell. Det var nemlig lenge usikkert om dette ville bli såpeseriens siste episode eller om serien ville bli fornyet med en ny sesong.

– Alle var kjempepreget, både foran og bak kamera. Det var emosjonelt for meg, siden jeg ikke ville gi slipp på en moro jobb med fantastiske mennesker. Jeg hadde nettopp fått kjenne på gleden med å være med i gjengen, også skulle det kanskje bli «ha det» med en gang. Jeg håpet hele tiden på at det ble mer Hotel Cæsar, sier Sølje.

Til glede for både fans og skuespillere ble det mer Hotel Cæsar – og forrige uke spilte den populære såpeserien inn episode nummer 3000.

Jubileumsepisoden, som er en musikalepisode, skal vises på TV 2 i juni.

Se Hotel Cæsar på TV 2 mandag til torsdag klokken 19.30. Du kan se alle sesongen på TV 2 Sumo (krever innlogging).