Vogntoget manglet et hjul, og var dermed overlastet. I tillegg virket ikke ASB-systemet på hengeren og vogntoget hadde heller ikke bombrikke. Til tross for dette - og bruksforbud - valgte sjåføren å kjøre videre fra kontrollen. Foto: Statens vegvesen. 
Vogntoget manglet et hjul, og var dermed overlastet. I tillegg virket ikke ASB-systemet på hengeren og vogntoget hadde heller ikke bombrikke. Til tross for dette - og bruksforbud - valgte sjåføren å kjøre videre fra kontrollen. Foto: Statens vegvesen. 

Stakk av fra kontrollen – siden har ingen sett denne

Fikk bruksforbud, men kjørte bare videre.

– Jeg vil absolutt karakterisere dette som svært alvorlig. Det er uforsvarlig å kjøre rundt på denne måten, og det vitner om at man ikke tar sikkerhet på tilstrekkelig alvor. Derfor er det også viktig å avdekke og stoppe slike ting i trafikken.

Det sa Jan Ivar Moen, utekontrolleder ved Statens vegvesen Sør-Trøndelag, til Broom etter at Vegvesenet i forrige uke stoppet et vogntog registrert i Litauen.

Flere alvorlige forhold

Det kjørte inn i en storkontroll på E6 ved Malvik. Ekvipasjen som var på vei sørover manglet ett hjul på tilhengeren. Men til tross for det var hengeren fullastet. Vogntoget var på vei for å levere denne lasten.

Dermed ble det snakk om flere alvorlige forhold. Hengeren var lastet som om den hadde tre akslinger. Det ga gebyr for overlast og bruksforbud på grunn av det. Dessuten virket ikke ABS-en på hengeren og det manglet bombrikke.

Turistbussen skulle til Trysil – på sommerdekk!

Kom seg unna

Sjåføren ble anmeldt til politiet og altså ilagt bruksforbud. Det brydde han seg tydeligvis ikke om. Vedkommende stakk rett og slett fra kontrollområdet, med vogntoget.

– Dermed ble han anmeldt til politiet for det forholdet også, fortalte Jan Ivar Moen, etter kontrollen.

Broom har vært i kontakt med Malvik lensmannskontor, der man opplyser at det ikke lyktes politiet å finne eller stoppe vogntoget. Det kom seg altså unna.

Dette skal gjøre bilkjøpet mye enklere

Anmeldelsen ligger i systemet

– Det skjer dessverre noen ganger. Vi er helt avhengig av at politiet har nødvendige ressurser å sette inn, der og da. I dette tilfellet visste vi hvor vogntoget skulle med lasten sin, og opplyste også dette til politiet. Men det lyktes likevel ikke å oppspore vogntoget igjen, sier Jan Ivar Moen.

– Så nå kan det være hvor som helst?

– Det er riktig. Men anmeldelsen ligger i systemet, og hvis dette vogntoget blir stoppet igjen i en kontroll, vil den bli tatt fram igjen, avslutter Moen.

Se hva kontrollørene stoppet på Svinesund