Drillo: – Leicester spiller det journalister liker å kalle «rævva-fotball»

Norges tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen innrømmer lett at han digger Leicester Citys spillestil.

Se Arsenal – Leicester på TV 2 SPORT Premium og TV 2 Sumo søndag kl. 13.00

Leicester City har overrasket og imponert en hel fotball-verden denne sesongen og topper Premier League med seks poeng etter 25 serierunder.

I den forrige serierunden ble milliardlaget Manchester City knust 3-1 etter en forrykende forestilling på Etihad.

– Spiller en type fotball som jeg liker
Tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen, som ledet Norge til VM både i 1994 og 1998, fikk med seg store deler av Leicester oppvisning mot City foran TV-skjermen.

Han er full av lovord om hvordan Leicester gjennomfører sine kamper på.

– De spiller en sånn type fotball som jeg liker. De spiller fremoverrettet, gjennombruddhissig og med få berøringer, forklarer Drillo til TV 2 Sporten, og fortsetter:

– Samtidig ligger de lavt defensivt og slår mye langt tidlig i bakrom. Der har de en spiss i verdensklasse som utnytter rommene. Du kan si at Leicester spiller en type fotball som journalister liker å kalle «rævva-fotball», eller Drillo-fotball, om du vil, konstaterer trenerlegenden.

– Få ballberøringer og trofaste til stilen
Drillo minner om spillestilen til Leicester har gitt flere andre klubber suksess de siste årene.

– Atletico Madrid viste mye av den samme stilen i Spania for et par år siden. Men det som skiller Leicesters spillestil er at spillestilen er ekstremt fremoverrettet. Samtidig viser statistikk fra Opta-spesialisten at Leicester er den klubben i Premier League som vel har færrest andel ballbesittelse per kamp, poengterer Drillo.

Trenerveteranen trente selv Wimbledon i Premier League i 1999 og 2000-sesongen. Der var imidlertid ikke alle spillerne like lojale til spillestilen.

Det er spillerne i Leicester.

– Jeg hadde faktisk ikke drømt om at Leicester skulle slå City på bortebane. Det er nesten litt uvirkelig. Men de har en gjennomarbeidet spilelstil, som samtlige spillere er trofaste og lojale til, og som de gjennomfører 100 prosent, oppsummerer Drillo.

– Vardy best i verden uten ball
Drillo mener Leicesters spillestil er mye av årsaken til toppscorer Jamie Vardys suksess.

29-åringen, som for bare noen år siden spilte tredjedivisjonsfotball i Fleetwood Town, har hittil denne sesongen scoret 18 mål på 25 kamper i Premier League og spilt seg inn i Englands A-landslagstropp.

– Det handler med at han passer veldig godt inn i spillestilen til Leicester. Vardy er kanskje den spilleren i verden som er best uten ball for øyeblikket. Han beveger seg riktig, og treffer på løpene med omtrent et tiendels sekund på vei inn i bakrom, forklarer Drillo, og legger til:

– Men så er han jo ikke akkurat helt hjelpeløs med ballen i beina heller, da, sier Drillo, som mener Leicester suksess nok en gang beviser at spillermateriell ikke er avgjørende for suksess.

– Dersom spillermateriellet ikke er det beste, så kan en effektiv spillestil kompensere for dette, slår han fast.

Tør ikke helt tro på Leicester-gull
Selv om Leicester topper Premier League-tabellen, vil Drillo ikke helt enda tippe at overraskelselslaget kan stikke av med tittelen.

– Jeg er etter hvert blitt en gammel mann, og om de skulle vinne vil i hvert fall ikke jeg ha sett maken til en større fotballsensasjon noensinne. Nå møter Leicester Arsenal kommende helg, og de får nok en ny test. Vinner de imidlertid den, så kan alt skje, påpeker Drillo.