Samuelsen og Peterborough drømmer om Wembley

– En stor kamp for hele klubben, sier Martin Samuelsen til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Peterborough - West Bromwich på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo onsdag klokken 20.45.

Drømmen om Wembley lever fortsatt for Peterborough og Martin Samuelsen (18).

Onsdag kveld møter League One-laget West Bromwich Albion til omkamp i FA-cupen på hjemmebane. Den første kampen endte 2-2 etter at Peterborough utlignet Premier League-lagets ledelse to ganger.

Se nordmannen vise frem sine tekniske ferdigheter i videovinduet øverst i saken! Video med tillatelse fra Peterborough.

– Sett frem til kampen

Samuelsen er på lån til Peterborough fra West Ham ut sesongen. Foran onsdagens batalje er det norske stortalentet optimistisk. 18-åringen tror League One-laget kan skape en sensasjon mot Premier League-motstand.

– Vi viste i forrige kamp at vi har gode muligheter. Vi spilte en svak førsteomgang og lå under 0-1. Vi hevet oss og spilte en god andreomgang og slo de 2-1 i den omgangen. Klarer vi å holde det samme nivået gjennom 90 minutter kan vi klare å slå de, forklarer nordmannen til TV 2.

Kampen blir en ny mulighet for Samuelsen til å vise ferdighetene foran Premier League-motstand.

– Det blir veldig gøy. Det er noe vi har sett frem til veldig lenge. Jeg gleder meg veldig mye, fortsetter 18-åringen.

– Gode muligheter for startplass

Etter en pangstart på låneoppholdet for Peterborough har angriperen blitt benket de tre siste kampene. Ikke siden kampen mot Gillingham i ligaen har Samuelsen spilt fra start. Mot WBA i forrige kamp fikk nordmannen 45 minutter på banen. 18-åringen håper å starte når Premier League-klubben står på motsatt side av banen.

– Jeg har vært god på trening i det siste og har vist meg frem. Jeg spilte en god omgang mot WBA og fikk 35 minutter på banen i forrige kamp. Så gjenstår det å se om jeg starter. Jeg har gode muligheter for en startplass, forklarer 18-åringen.

Stemningen er god i klubben om dagen. Det er ikke bare i FA-cupen Peterborough kjemper om en tur til Wembley. Laget ligger på åttendeplass i ligaen og snuser på en playoffplass. Blåtrøyene er kun tre poeng bak Millwall på sjetteplass. Det betyr at en tur til Wembley kan skimtes i det fjerne på flere fronter.

Først ut er det kampen mot WBA som blir en fest hjemmebane.

– Det er en stor kamp for hele klubben, men også en fin mulighet for spillerne til å vise seg frem for andre klubber. Samtidig er FA-cupen et eventyr og det ville det vært om vi kom til finalen, forklarer nordmannen.

– Blir det en litt ekstra spesiell kamp siden den går direkte i Norge?

– Ja, det blir ekstra spesielt, men når jeg er banen tenker jeg ikke på det. Da fokuserer jeg på kampen.

Tenker på bommen

Mot slutten av forrige kamp mot WBA fikk nordmannen en stor mulighet til å avgjøre fra god posisjon. Men keeper reddet forsøket fra 18-åringen. Den muligheten har kvernet litt oppi hodet på stortalentet.

– Det er snakk om centimetere. Da jeg dro meg forbi lå ballen litt til mye på venstre. Hadde jeg fått muligheten ville jeg ha vridd kroppen og brukt høyrefoten. Kommer jeg i en lignende situasjon nå banker jeg den i nettveggen, forklarer Samuelsen.

Skulle det bli avansement til neste runde av cupen blir det bortekamp mot Championship-laget Reading. Da lever virkelig drømmen om Wembley.

– Vi møtte et annet Championship-lag i Preston tidligere i FA-cupen. Da vant vi 2-0. Ingen lag er enkle å møte. Det blir spennende å se hvordan det går, avslutter Samuelsen.