FIKK SITT LIVS SJOKK: Men da lille Bram kom til verden var det kjærlighet ved første blikk for basketballspilleren Lisanne de Jonge. Foto: Instagram.com/5lisanne
FIKK SITT LIVS SJOKK: Men da lille Bram kom til verden var det kjærlighet ved første blikk for basketballspilleren Lisanne de Jonge. Foto: Instagram.com/5lisanne

Basketspilleren ante ikke at hun var gravid - seks dager senere var hun mamma

– Jeg var fullstendig i sjokk, sier Lisanne de Jonge.

Den nederlandske basketballspilleren Lisanne de Jonge (20) forteller om den sjokkartede, men til syvende og sist svært lykkelige opplevelsen til vrouw.nl.

Da hun oppdaget at hun var gravid var hun hele 37 uker på vei, altså åtte og en halv måned ut i svangerskapet.

En ankelskade hadde satt henne ut av spill i noen måneder, og derfor tenkte de Jonge at det ikke var så rart at hun hadde lagt på seg litt.

– Med vektøkningen og mageproblemer var det min trener Annette som rådet meg til å ta en graviditetstest. Jeg fikk hakeslepp. En gravidtest? Det kunne ikke være nødvendig. Til slutt bestemte jeg meg for å gjøre det, bare for å være på den sikre siden. Like etter sto jeg der og kunne ikke tro mine egne øyne. Testen var positiv, jeg var gravid, forteller 20-åringen.

37 uker på vei
De Jonge og kjæresten Tom (21) var helt enige om at de ikke var klare til å bli foreldre. De var fremdeles unge, hadde akkurat begynt på studiene sine og Lisannes liv som profesjonell baskespiller krever mye tid.

– Tanken var at vi ikke kunne beholde barnet. Neste dag satt vi med foreldrene mine på sykehuset for å ta ultralyd. Fødselslegene så med stor øyne på skjermen og sa «du kan snart føde, du er omkring 37 uker på vei.»

– Hadde ikke merket noe
Den meldingen satte en god støkk i basketspilleren, hun hadde tross alt ikke hatt en anelse om at hun faktisk var gravid.

– Jeg var fullstendig i sjokk. Hvordan kunne det skje? Jeg hadde ikke merket noe, og i tillegg hadde jeg knapt noen mage. Jordmoren mener det har å gjøre med min kroppsbygning som idrettsutøver. De sterke magemusklene mine holdt babyen tilbake, slik graviditeten ikke ble synlig, forklarer de Jonge.

Spørsmålene fra venner og kjente haglet selvsagt. Hadde hun merket noe? Hadde hun vært syk?

– Jeg hadde tatt pillene mine en stund, så jeg hadde egentlig ingen menstruasjon. Og sykdommer? Ingen anelse! Ja, jeg var trøtt og syk noen ganger, men jeg forbant det aldri med graviditet, forklarer hun de Jonge.

Kjærlighet ved første blikk
20-åringen og kjæresten hadde ikke lang tid på seg til å la det synke inn at de svært snart kom til å bli foreldre, og de visste ikke hva de skulle gjøre. De dro til en sosialarbeider for å snakke om situasjonen, og de fikk høre hva de hadde i vente dersom de bestemte seg for å beholde barnet.

De vurderte adopsjon, men slo ganske kjapt fra seg tanken. De skulle beholde barnet.

– Seks dager etter at jeg hadde en positiv graviditetstest i hendene mine, ble vår sønn Bram født. Hans helse er god. Han veide 3125 gram, og fra det første øyeblikket vi hadde han i armene våre var det kjærlighet, sier de Jonge.

Folk flest har ni måneder på å forberede seg på den nyfødtes ankomst. Når alt skjedde på ekstremt kort tid, tok besteforeldrene ansvar og kjøpte stellebord og barneseng.

– Bram er to uker nå. Frem til vi har vårt eget hus vil vi bo hos Toms foreldre. Det går fint. Vi studerer begge to, og jeg vil også fortsette med min basketballkarriere, sier 20-åringen.