Vant Ski Classics-renn etter tissepause

Alle trodde han slet i skogen, men Petter Eliassen slo bare lens og beholdt den gule trøya.

Seefeld (TV 2): Langløpskongen var nesten sjokkert i målområdet etter å ha slått sprintverdensmesteren Johann Kjølstad i spurten i Kaiser Maximillian Lauf.

– Det er helt koko egentlig, sa han til TV 2 rett etter målgang.

Lurte sin egen sjef

For midtveis i løpet trodde alle – inkludert teameier Thomas Alsgaard, at Eliassen hadde blitt hektet av feltet opp mot løypas høyeste punkt.

– Så er det faktisk Petter Eliassen som vi ikke ser i det hele tatt. Dette er kritisk for lederen av Visma Ski Classics, utbrøt kommentator Johan Kaggestad da den vanligvis suverene trønderen forsvant ut av bildet på halen av feltet.

Også Thomas Alsgaard trodde han beste mann var kokt av hardkjøret.

- Petter virker sliten. Han klarer ikke å komme ordentlig opp, analyserte Alsgaard på TV 2s direktesending.

Etter målgang kunne hovedpersonen avsløre at han hadde full kontroll på forsvinningsnummeret.

- Ut på andrerunden kjente jeg at jeg var litt tissetrengt. Så jeg stoppet i en motbakke og lot vannet gå, forteller Eliassen, som anslår at han tapte et halvt minutt på å slå lens.

Gjerdalen fintet ut

Stuntet skapte forvirring hos både lagkamerater og konkurrenter. Romkamerat Christoffer Callesen var blant dem som ikke skjønte så mye.

– Det var litt sånn ambivalente følelser egentlig, for vi så bak oss at Petter var borte. Og da tenkte vi «ja, endelig kan vi slå Petter også». Samtidig ville vi ikke miste den gule trøya, så vi prøvde å kontrollere hva Tord Asle Gjerdalen gjorde der framme.

For rivalen på Team Santander skjønte straks hva so var i gjære.

– Jeg fikk meldinger om at Eliassen slapp, så da prøvde jeg å kjøre på. Men jeg kjørte vel bare meg selv stum, humrer Gjerdalen.

For da Eliassen kom opp i feltet igjen, og var med teten på den tredje og siste runden, hadde Gjerdalen brukt opp kreftene.

– Jeg hadde ikke mer igjen da rykket gikk, innrømmer Gjerdalen.

Ny taktikk klar

Dermed var det fritt fram for Eliassen i spurtduellen med Johan Kjølstad. Eliassen dro til med en langspurt den gamle sprintverdensmesteren ikke greide å svare på.

– Jeg var litt overrasket over hvor kort oppløpet var, og vurderte det litt feil, sier Kjølstad.

Eliassen på sin side bare gliser bredt over at tissepausen ble en taktisk triumf som til slutt lurte alle konkurrentene.

– Ja, jeg lurte dem, gliser han.

Lagkamerat, og romkamerat Callesen, er ikke sein med å foreslå taktikken til neste helgs renn i Toblach og Cortina.

– Kanskje han skal drite neste gang, så blir det enda verre, ler Callesen, mens Eliassen bare rister på hodet.