Kunstscoring av Lingard da Costa ødela United-festen på overtid

Gigantduellen endte uavgjort.

Chelsea - Manchester United 1-1

Gigantoppgjøret mellom de to lagene som kanskje har underprestert mest av alle denne sesongen endte uten en vinner, men med masse dramatikk.

Et kunstverk av Jesse Lingard i kampens 61. minutt så lenge ut til å bli kampens eneste scoring, men på overtid dukket Diego Costa opp og utlignet for et et presset Chelsea på Stamford Bridge søndag kveld.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst!

– Uavgjort er nok rettferdig i dag. De startet kampen best, men vi viste karakter på slutten og kom tilbake, oppsummerte Chelsea-kaptein John Terry etter kampen.

Manchester United-sjef Louis van Gaal var av en litt annen oppfatning.

– Det er veldig frustrerende. Jeg synes vi var det beste laget, men vi klarte ikke å vinne kampen, sa en oppgitt van Gaal.

– Jeg synes vi spilte en fantastisk kamp helt frem til det siste kvarteret. Da roter vi og slipper inn det målet på overtid. Det er helt utrolig at vi ikke klarer å belønne oss selv etter å ha spilt en så god kamp mot et så godt lag som Chelsea, sa van Gaal.

Nederlenderen var også frustrert over det han mente var forskjellsbehandling av dommer Michael Oliver.

– Jeg synes dommeren gir Chelsea alt for mange frispark på slutten av kampen. I tillegg tillater han Chelsea å ta corner etter at de seks minuttene med tilleggstid var forbi, men blåser da vi har ballen og mulighet til å kontre på dem etter det, sa van Gaal.

– Han gjorde det begge omgangene. Hvis han skal tillate at Chelsea får ta corneren må han la oss spille ut kontringen etter det også. Det er ikke rettferdig, konkluderte nederlenderen.

Tok styring fra start

Gjestene tok initiativ fra start og skapte flere farligheter.

Det tok likevel et drøyt kvarter før Chelseas sisteskanse Thibaut Courtios virkelig måtte i aksjon.

Anthony Martial dro seg inn i banen fra sin venstrekantposisjon og sendte avgårde et skudd som hadde retning helt oppe i det lengste krysset, men Chelseas sisteskanse strakk ut hver eneste av sine 199 centimeter og fikk så vidt avverget scoring med en mesterlig redning.

Chelsea tok over

Ti minutter senere var det keeperkollega David de Geas tur til å strekke på kroppen. Nemanja Matic raget høyest på en corner og fikk til en god heading, men Manchester Uniteds høyt rangerte burvokter holdt serberen unna målprotokollen.

Matic' heading var bare forvarsel på hva som skulle komme og hjemmelaget skapte flere store muligheter de påfølgende minuttene.

Både Diego Costa, Oscar og Willian viste seg frem, men ingen av Chelseas superstjerner hadde den nødvendige presisjonen i sine avslutninger og innlegg.

Snytt for straffe?

Like før pause ropte hele den blå delegasjonen av Stamford Bridge på straffe. John Terry kom til avslutning i gjestenes straffefelt, og Daley Blind kastet seg inn for å stoppe Chelsea-kapteinens forsøk.

Ballen traff tilsynelatende den italienske backen i hånden, men dommer Michael Oliver slo kontant ut med armene og markerte at han ikke så noe straffbart i Darmians involvering.

– Han (Blid, journ.anm.) kastet seg inn med armene høyt. Jeg mener det burde vært blåst straffe, men som forsvarsspiller selv ville jeg nok protestert om jeg hadde fått en sånn straffe mot meg, sa Terry om situasjonen etter kampslutt.

Andreomgang startet som den første med et Manchester United som tok føring fra start, og farligst var Anthony Martial da han nok en gang forserte inn fra venstrekanten og forbi en svimmel Branislav Ivanovic.

Denne gangen siktet franskmannen på det nærmeste hjørnet til Courtois, men avslutningen strøk like til side for mål.

Like etter fulgte Jesse Lingard opp sin lagkamerat og sendte Courtois ut i full strekk, men igjen var den belgiske sisteskansen patent og fikk slått unna.

Skrekkskade for Chelsea-stopper

I kampens 55. minutt oppstod en ekkel situasjon.

Se situasjonen her: (NB! Sterke bilder)

Chelseas midtstopper Kurt Zouma hoppet opp for å klarere en høy ball, og landet med kneet i en stygg vinkel.

Skrikene fra franskmannen vitnet om en svært alvorlig skade og medisinsk personell ble umiddelbart kalt inn på banen. Zouma forsøkte å reise seg, men måtte til slutt kapitulere og midtstopperen ble båret av banen til stående ovasjoner av både hjemme- og bortefans.

Lingard-kunstverk og mesterlig de Gea

Seks minutter etter Zoumas stygge skade skulle sympatiserende applaus forandre seg til ellevill jubel for de tilreisende Manchester United-supporterne.

Gjestene rullet fint opp på Chelseas høyreside og via Wayne Rooney fant et Cameron Borthwick-Jackson-innlegg Lingard som fikk kastet seg rundt og banket ballen opp i krysset. En vakker scoring av den 23 år gamle kantspilleren.

– Jeg kunne nok ikke truffet bedre. Det var rent instinkt. Jeg bare snudde meg og klinket til, forklarte Lingard etter kampen.

Hjemmelaget forsøkte å svare, men som så mange ganger tidligere hadde de Gea stengt buret.

Spanjolen vartet opp med klasseredning på klasseredning da både Cesc Fabregas og Ivanovic kom til store muligheter, og var sterkt avgjørende for at Manchester United holdt vertene unna helt til kampens siste minutter.

Reddet Chelsea på overtid

Men på overtid klarte ikke de Gea å holde stand lenger. Med nesten hele Manchester United nede i egen sekstenmeter ble presset fra hjemmelaget for stort.

Et egentlig mislykkes pasningsforsøk fra Fabregas slapp tilsynelatende enkelt gjennom hele Uniteds forsvarsmur og endte opp hos Diego Costa som plutselig befant seg helt alene med de Gea. Forrige sesongs storscorer gjorde ingen feil da han rundet vertenes keeper og satte ballen i det tomme buret.

– Det var et skikkelig drittøyeblikk for min del. Jeg hadde egentlig full kontroll på pansingen fra Fabregas, men jeg sklir da jeg skal vinne ballen, forklarte Manchester United-stopper Daley Blind om overtidsscoringen.

Chelsea hadde muligheten til å stjele alle poengene helt på tampen, men denne gangen var det de Geas tur til å gå seirende ut av duellen med målscorer Costa.

– Vi er nødt til å begynne å vinne kamper. Vi befinner oss midt på tabellen og lagene rundt oss avgir stadig vekk poeng, så vi er nødt til å vinne våre kamper for å klarte på tabellen, sa en litt frustrert Terry.

1-1-resultatet hjalp egentlig ingen av lagene. Chelsea svever fremdeles i ingenmannsland, mens Manchester United har fremdeles et lite stykke opp til den viktige fjerdeplassen.

– Når man kjemper om topplasseringene må man vinne slike kamper, for det var allerede et stykke opp til lagene foran oss før kampen. Nå er det enda lenger, og det er ikke bra, sa Van Gaal.

Slik startet lagene:

Chelsea: Courtois - Ivanovic, Zouma, Terry, Azpilicueta - Mikel, Matic - Willian, Fabregas, Oscar - Diego Costa

Man. United: de Gea - Darmian, Smalling, Blind, Borthwick-Jackson - Fellaini, Carrick - Lingard, Mata, Martial - Rooney