SKRED: Nød- og redningsetater jobber i skredområdet bak Hesteskoblokka i Hammerfest. FOTO: CAROLINE GREINER/ HAMMERFESTINGEN
SKRED: Nød- og redningsetater jobber i skredområdet bak Hesteskoblokka i Hammerfest. FOTO: CAROLINE GREINER/ HAMMERFESTINGEN

Tre barn tatt av snøskred i Hammerfest

Tre gutter mellom syv og tretten år er lettere skadet etter at de ble tatt av skredet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skredet gikk bak Bybo i Hammerfest ved fire-tiden søndag ettermiddag.

Tre gutter på syv, ti og tretten år ble tatt av snøskredet.

De første meldingene gikk ut på at to av guttene var kritisk skadet, men klokken 17.18 melder sykehuset at alle tre er lettere skadet og blir undersøkt videre på Hammerfest sykehus.

Området der skredet gikk, er et populært lekeområde. Guttene var ute og akte da skredet gikk. Alle tre var våkne da de ble funnet, opplyser politiet til NTB.

Politiet skriver på Twitter at de ikke har informasjon om at det skal være flere personer i skredet.

– Ingenting tyder på at flere personer er tatt i skredet, men vi jobber på spreng for å finne dette ut nå, sier Høgden til NTB.

Skredet var på 70 ganger 70 meter, og gikk bak BYBO-området i Hammerfest sentrum. Politi, ambulanse, brannvesen, Røde Kors og Sea King rykket ut til stedet.

Politiet ber folk holde seg unna skredområdet på grunn av fare for nye skred. De opplyser at NVE er varslet og at en skredekspert vil vurdere skredfaren mandag.

TV2/NTB