Kristoff usikker på sin egen Katusha-fremtid etter ny dopingsak

– Det er noe man tar med i betraktningen når man skal skrive ny kontrakt, sier han til TV 2.

Doha (TV 2): Alexander Kristoff ankom Qatar i villrede lørdag. Han aner ikke om Katusha får sesongåpne på mandag.

– Vi gjør oss i hvert fall klare for å kjøre løp. Så får vi se om vi får straff fra UCI (det internasjonale sykkelforbundet). Det er opp til dem å bestemme hva som skjer, sier han.

TV 2 møter 28-åringen idet han stiger ut av bussen som fraktet rytterne fra flyplassen i Doha til luksushotellet St. Regis lørdag kveld.

Selv om mørket har senket seg over Qatar og han har reist langt, stiller Kristoff villig opp for å svare om dopingskandalen som rammet Katusha dagen før.

– Det er dumt. Det ødelegger for hele laget og gir oss et dårlig rykte, sier han.

Lagkameraten Eduard Vorganov er den andre Katusha-rytteren som blir dopingtatt i løpet av ett år. Dermed risikerer laget å bli suspendert i 15-45 dager.

En slik avgjørelse kan komme før Tour of Qatar, som starter mandag.

– Det er en liten katastrofe for sesongoppladningen, er Kristoffs dom hvis det skulle ende med at de blir sendt hjem.

– Jeg er klar for å kjøre løp. Jeg har trent mye frem mot dette og trenger å få løp i beina frem mot klassikerne. Hvis dette ikke blir noe av, så må vi finne på noe annet. Da må vi dra på treningsleir og simulere løp, legger han til.

Kristoff har tidligere hatt stor suksess med å sesongåpne i Qatar. Det var her han la grunnlaget for den vanvittige 2015-sesongen.

For ett år siden vant han tre av seks etapper i ørkenlandet.

– Vi får se hva de (UCI) kommer med på mandag. En slik sak er uansett dumt. Det ødelegger for et helt lag og gir oss et dårlig rykte. Vi er sjokkert og skuffet, sier han i sitt første intervju om denne saken.

– Vil dette få konsekvenser for din fremtid på laget?

– Det kan det gjøre. Når det er mange slike saker så er det noe man tar med i betraktningen når man skal skrive ny kontrakt, svarer Kristoff, som har avtale med Katusha ut 2017.