PÅ PRISUTDELING: Caroline Berg Eriksen på Vixen Blog Awards. Foto: Stella Pictures.
PÅ PRISUTDELING: Caroline Berg Eriksen på Vixen Blog Awards. Foto: Stella Pictures. Foto: Tor Gunnar Berland

Fotballfrues lesertall halvert: – Jeg var redd for å få panikk

Caroline Berg Eriksen (29) var på topp etter fødselen.

Caroline Berg Eriksen har blogget i syv år, og ble hele Norges bloggdronning som «Fotballfrue». I 2015 endret hun bloggnavn, og Sophie Elise Isachsen overtok bloggtronen.

– Noe av grunnen til at jeg byttet bloggnavn var for å vise at jeg ikke bare er et vedheng. Det har vært lett å gjøre narr av navnet Fotballfrue, på både godt og vondt, sier Berg Eriksen til Finansavisen.

Langt ned på listen er hun allikevel ikke. Med omlag 50.000 lesere daglig, kan 29-åringen skilte med en tredjeplass på blogglisten. Bare Trines matblogg og Sophie Elise overgår småbarnsmoren.

Tallene er halvert

Bloggleserne har fulgt Caroline store deler av 20-årene hennes, og har vært gjennom både frieri, bryllup, flytting og graviditet. Da hun ble mamma nådde bloggen toppen.

– Lesertallene mine har endret seg med årene. Jeg hadde kunstige høye lesertall da jeg fikk datteren min, nesten dobbelt så mange som i dag, men jeg visste de kom til å dale da oppmerksomheten roet seg. Jeg var redd for å få panikk, men da tallene sank var det faktisk helt greit, sier hun videre.

Beskyldt for pr-stunt

Mye av grunnen til Fotballfrues høye lesertall var oppstyret etter hun la ut et bilde av magen sin bare dager etter fødselen. «Hele» Norge kastet seg med i debatten, og Berg Eriksen fikk slengt kommentarer etter seg.

I feel so empty, and still not 😱😂 4 days after birth 😄👶🌸👼

Et bilde publisert av Caroline Berg Eriksen (@carolinebergeriksenno)

Flere hevdet magebildet var et rent pr-stunt fra Fotballfrues side, noe hun benektet sterkt.

«Jeg synes det er synd at noen tror det er et pr-stunt, for om jeg kunne gjort dette om igjen, hadde jeg ikke postet det.», skrev Berg Eriksen på Facebook. I den samme posten henviser hun til blogglisten.no, hvor hun den gang toppet listen soleklart.