GODE KOLLEGER: Matthew Hickey har pensjonert etter 30 år i politiet. Hunden Ajax fikk også gå av, etter bare fire år i «uniform». Foto: Privat
GODE KOLLEGER: Matthew Hickey har pensjonert etter 30 år i politiet. Hunden Ajax fikk også gå av, etter bare fire år i «uniform». Foto: Privat

Politimannen Matthew får endelig pensjonere seg sammen med Ajax (6)

Da han fikk beskjed om at han måtte kjøpe Ajax på auksjon, ble det samlet inn en halv million kroner på Internett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Matthew Hickey hadde fått et så nært forhold til sin firbente kollega Ajax at det ble for vanskelig å skilles da han skulle pensjonere seg, melder nettstedet Mashable. Derfor prøvde han først å kjøpe hunden, og fikk han beskjed om at prisen ble 3500 dollar, eller rundt 30.000 kroner. Men så snudde eieren.

Ajax tilhørte nemlig byen Marietta i den amerikanske delstaten Ohio, og der er reglene om firbente nokså firkantede. Hunden skulle nemlig auksjoneres bort, men Hickey var velkommen til å by der.

Da historien havnet i lokale nyheter, startet en massiv innsamlingsaksjon for å sikre at Hickey fikk beholde tjenestehunden. Totalt ble det samlet inn over en halv million kroner, via tjenesten Gofundme, for å gi den pensjonerte politimannen noe å rutte med under auksjonen.

Så snudde kommunen igjen, og ga det som ikke kan kalles annet enn et kraftig prisavslag. Matthew kunne kjøpe sin trofaste kollega for den nette sum av én dollar.

– Jeg er tom for ord, og jeg er så takknemlig. Det går ikke an å takke alle, men jeg er takknemlig og lettet. Det finnes noen utrolig gode personer der ute. De er snille, de bryr seg om andre og de vil gjøre ting riktig. Gud velsigne dem, sier den amerikanske politimannen til NBC.

Hans tidligere kolleger kan også være takknemlige. Pengene som ble samlet inn til auksjonen går nemlig til innkjøp av beskyttelsesvester til hundepatruljer i politiet.