Liverpool rotet bort seieren etter at fansen hadde forlatt Anfield i protest

To scoringer i løpet av kampens siste ti minutter sørget for en frustrerende ettermiddag for hjemmefansen på Anfield.

Liverpool - Sunderland 2-2

Liverpool måtte klare seg uten Jürgen Klopp på sidelinjen, som tidligere på dagen hadde blitt lagt inn på sykehus med akutt blindtarmbetennelse.

Men det var ikke tyskerens fravær som skulle stjele overskriftene etter kampslutt.

Gikk i protest

Før kampen hadde Liverpool-fansen annonsert at de kom til å forlate Anfield tolv og et halvt minutt før kampslutt i protest mot neste sesongs billettpriser, som de mener er for høye.

Og i kampens 78. minutt gjorde store deler av fansen som de hadde lovet og forlot arenaen mens de for full hals sang «You greedy bastards, enough is enough» med tydelig adresse til Liverpools eiere.

Her forlater Liverpool-fansen Anfield i protest

På det tidspunktet ledet Liverpool 2-0 og hadde tilsynelatende full kontroll på kampen, men en klønete Mignolet-involvering og en Jermain Defoe-scoring innenfor kampens ti siste minutter sørget for at det var bortefansen som til slutt kunne synge triumferende for et ekstremt viktig poeng på Anfield.

– Vi viser karakter og kjemper oss mesterlig inn i kampen igjen etter å ha lagt under 0-2. Det er ikke mange som kan komme hit og gjøre dette, oppsummerte Sunderland-helt Defoe etter kampslutt.

– Manageren har sagt at om man ikke kan vinne kamper så må man i hvert fall ikke tape kamper. Vi viser fantastisk karakter i dag, sa Defoe.

Stanget lenge

Liverpool stanget mot Sunderlands forsvarsmur gjennom hele den første omgangen, og vertenes venstreback Alberto Moreno var nærmest da han ble spilt fri av Adam Lallana i kampens 20. minutt. Avslutningen var imidlertid ikke i ypperste klasse, og ble stoppet av en for kvelden svært god Vito Mannone i Sunderland-buret.

Like før pause var Firmino farlig frempå, men brasilianeren klarte ikke å presse avslutningen sin under tverrliggeren, og lagene tuslet til pause med 0-0.

Firmino markerte seg

Like etter hvilen var oppskriften nesten den samme. Firmino dro en leken tunnel før han nok en gang banket til fra like utenfor sekstenmeteren. Men nok en gang hadde brasilianeren glemt å kvitte seg med ryggsekken og ballen føk over mål og opp på tribunen til frustrerte hjemmefans.

Men etter en knapp time skulle frustrasjon snus til glede da månedens Liverpool-spiller i januar fikk sin tredje gode mulighet. Et perfekt innlegg fra lagets assistkonge James Milner fant Firmino ledig på bakerste stolpe og denne gangen gjorde 24-åringen ingen feil da han stanget ballen i nettet.

Scoringen skulle bli starten på en Liverpool-kanonade mot Mannone. Lallana, Jordan Ibe og navnebror Henderson hadde alle gode forsøk, men ingen maktet å utrette det lille ekstra som resulterte i scoring.

Det måtte Firmino igjen ta seg av da han plukket opp ballen midt på Sunderlands banehalvdel og avanserte helt inn i feltet. Alene med Mannone var brasilianeren uegoistisk og serverte lagkamerat Lallana som fikk en enkel jobb med å trille ballen i det åpne målet til 2-0-ledelse.

Ny svak Mignolet-involvering

Etter at store deler av hjemmefansen hadde forlatt stadion var det få som stod igjen og fikk se sin utskjelte keeper Simon Mignolet nok en gang kløne det til. Belgieren hadde en alt annet enn imponerende involvering da han slapp inn relativt ufarlig Adam Johnson-frispark fra rundt 20 meter.

Med det var Sunderland inne igjen i kampen, og bare minutter senere var Defoe frempå. Engelskmannen dro seg fri fra Mamadou Sakho inne i vertenes felt og banket ballen i nettet bak en, denne gangen, sjanseløs Mignolet.

Liverpools førstelagstrener Pep Lijnders ville likevel ikke kritisere sin sisteskanse for scoringen som slapp Sunderland inn igjen i kampen.

– Om Mignolet burde tatt frisparket får vi analysere senere, men skudd som treffer bakken slik like før mål er de vanskeligste for keepere å ta. Han var der, men fra vårt perspektiv er det en vanskelig ball å ta, sa Lijnders.

– For enkelt å skylde på fansen

Liverpool klarte ikke å svare på utligningen og måtte dermed se det som lenge så ut til å bli en komfortabel 2-0-seier bli forvandlet til nok et frustrerende uavgjortresultat.

– Det hadde vært enkelt for oss å skylde på fansen for at vi rotet bort seieren, men det er spillerne som spiller kampen sa Lijnders etter kampslutt.

– Vi spilte helt strålende de første 82-83 minuttene, men en fotballkamp varer alltid i minst 90 minutter så vi burde holde hele løpet ut. Vanligvis pleier ikke resultatet å lyve, men i dag gjør det nettopp det, sa Lijnders.

For Sunderlands del var poenget helt avgjørende og på en dag hvor bunn- og byrival vant.

– Det kommer ikke til å bli enkelt, men vi klarte å beholde plassen i fjor etter en sluttspurt så vi kan klare det i år igjen, sa Defoe.

Slik startet lagene:

Liverpool: Mignolet - Clyne, Lovren, Sakho, Moreno - Henderson, Allen, Can - Milner, Firmino, Lallana

Sundrland: Mannone - Jones, O'Shea, Koné, van Aanholt - Kirchhoff - Watmore, Cattermole, M'Vila, Khazri - Defoe