Bookmakerne har snudd: Nå er Leicester favoritter til å vinne Premier League

Aldri har det vært lavere odds på at Premier League-tittelen havner hos Leicester.

Hvis man før sesongen hadde sagt at Leicester ville feste et lite grep om Premier League-tittelen med seier borte mot Manchester City i februar, hadde man sannsynligvis fått besøk av både leger, psykologer og bekymrede slektninger.

Men med 3-1-seieren mot tittelrivalen leder Leicester Premier League med seks poeng før Tottenham og Arsenal skal i aksjon mot henholdsvis Watford og Bournemouth.

Dette har fått bookmarkerne til å snu. Nå står Leicester-tittel til 2.63 i odds hos Sky Bet.

– Nå er jeg enig i at Leicester er favoritt til å vinne Premier League, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt etter ligalederens nedsabling av tittelrivalen.

– Vi burde ikke sitte her og være overrasket, men likevel er jeg litt sjokkert over det jeg har sett. Vi må prøve å samle oss nå og se at dette er et sabla bra fotballag, sier Thorstvedt.

Kan felle seg selv

Den tidligere Tottenham-keeperen peker på det mentale som en utfordring for den overraskende ligalederen når sesongen nå nærmer seg slutten.

– Det som kan felle de nå er at det plutselig går opp for spillerne at de er favoritter og så begynner de og tenke for mye. Der har Leicester-manager Claudio Ranieri en nøkkelrolle, men man blir jo påvirket av omgivelsene uansett. Det ligger en mental utfordring der, sier Thorstvedt.

– Men rent fotballmessig er de gjennom to av de tre kampene jeg tenkte de kunne ryke, mot Liverpool og Manchester City. Nå har de bare Arsenal igjen, sier Thorstvedt.

Imponert Stamsø Møller

Ekspert-kollega Simen Stamsø Møller er også svært imponert over det lille Leicester holder på å stelle i stand.

– For et eventyr. For en kamp de gjør. For en gjennomføring, for en energi og for en passion, sa en tydelig imponert Stamsø Møller etter kampslutt.

Stamsø Møller stiller seg bak sin ekspert-kollega og mener Leicester nå er favoritter til å kapre det som kan bli en av de mest sjokkerende Premier League-triumfene i historien.

– Nå har vi hatt deadline day og de har beholdt de beste spillerne, så nå er vi ferdig med den diskusjonen. Så snakket man tidligere i sesongen om at Leicester slipper inn for mye mål, nå slipper de nesten ikke inn mål lenger.

– Så jeg er enig med Erik (Thorstvedt). Det eneste som hindrer oss i å tenke at de er favoritter er navnet på emblemet, navnet bakpå drakten til spillerne.

Inne i en god periode

Ligalederen har tatt 13 av de siste 15 mulige poengene og er inne i en svært god periode.

– De som vinner Premier League er som regel de som unngår å ha en lang periode uten gode resultater. Den stoppet for Leicesters del med seieren på White Hart Lane i januar.

– Da var det Robert Huth som dukket opp og ble matchvinner, akkurat slik som i dag. Så det er et lag dette her, det er ikke bare noen få spillere.

– Har tatt feil før

Thorstvedt tar likevel forbehold om at det fremdeles er lenge igjen av sesongen, og minner om at han har sittet i Premier League-studio før og tatt feil.

– Jeg har gjort tabben og sitte i studio og være bastant og brent meg før, så man kan ikke utelukke at Manchester City fortsatt kan vinne Premier League. Også Tottenham og Arsenal melder seg på med seier senere i runden, sier Thorstvedt.

– Vi må holde litt igjen og tenke at det fremdeles kan bli mer dramatikk, sier han.