Ligaleder Leicester ydmyket Manchester City

Leicesters vanvittige sjokksesong fortsetter.

Manchester City - Leicester 1-3

Det var knyttet stor spenning til hvordan Premier League-sensasjon Leicester ville klare seg i en av sesongens virkelig store tester borte mot Manchester City.

Men i toppkampen på Etihad var ligalederen fullstendig overlegen og knuste sin gullrival hele 3-1.

En dobbel av Robert Huth, spedd på med et aldri så lite kunstverk av Riyad Mahrez, sendte de lyseblå fra Manchester av banen i skam til tonene av Oasis-låten «Roll with it» over høyttaleranlegget.

– Det var en fantastisk seier. Det er mange kamper igjen, så vi kan ikke snakke om tittelen. Det er en strålende seier, men vi må opp igjen til kampen mot Arsenal, sa Riyad Mahrez etter kampslutt.

Se Mahrez' kunstscoring og resten av høydepunktene i videovinduet øverst!

Allerede etter knappe drøye to minutter sjokkerte de høytflyvende gjestene hjemmegiganten. Riyad Mahrez holdt lekestue med Manchester Citys vensteside som ikke så noen annen mulighet enn å klippe algerieren ned.

Det skulle vise seg å være et svært dårlig valg, for på det påfølgende frisparket var Mahrez millimeterpresis da han fant Robert Huth som hadde revet seg løs fra sin markering i Martín Demichelis, og via argentineren sendte ballen i nettet bak en utspilt Joe Hart til 1-0.

Velkjent oppskrift

Leicester har gjort seg kjent for sine lynhurtige kontringer, og knappe fem minutter senere var Premier Leagues toppscorer Jamie Vardy nær ved å doble gjestenes ledelse da han kom alene med Hart, men en litt dårlig berøring ødelagte muligheten for engelskmannen til å notere seg for sitt 19. ligamål denne sesongen.

Etter ledermålet gjorde Leicester det de har hatt stor suksess med gjennom hele sesongen og ga fra seg ballinnehavet til sin motstander for å satse på kontringer.

Manchester City etablerte et press på gjestenes banehalvdel og var svært nær utligning da David Silva dro seg elegant fri i bortelagets sekstenmeter, men den lille spanjolens avslutning trillet like til side for Kasper Schmeichels venstre stolpe.

City fortsatte å presse mens Leicester ventet på feil, og i kampens 22. minutt så det ut til at Claudio Ranieris menn skulle få akkurat det de var ute etter.

Et sløvt mottak av Alexandr Kolarov endte i beina på Mahrez som umiddelbart så etter Vardy i bakrom. 29-åringen rykket seg enkelt fri fra Nicolás Otamendi i City-forsvaret og serverte spisskamerat Shinji Okazaki foran vertenes kasse. Uheldigvis for Leicester nådde ikke japaneren helt frem og fikk aldri avsluttet ordentlig.

Snytt for straffe?

Like etter var det hjemmefansens tur til å hoppe i setene. Pablo Zabaleta tok seg forbi Christian Fuchs som ikke klarte å unngå å felle den argentinske høyrebacken. City-spillerne ropte febrilsk på straffe da forseelsen så ut til å skje midt på sekstenmeterstreken, men til hjemmefans og -spillernes store frustrasjon trakk kampleder Anthony Taylor frisparket utenfor sekstenmeterstreken.

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller mente hjemmelaget ble snytt for straffe, men tok forbehold om at det ikke var noen enkel avgjørelse for dommer Taylor.

– Det viktigste premisset er at dommeren ser hva som foregår. Men streken er en del av feltet, så om forseelsen skjer på streken så er det straffespark. Foten til Zabaleta er på streken og derfor er det straffespark, men dommer ser det tydeligvis ikke, konkluderte Stamsø Møller i pausen.

City fortsatte å kjøre kampen og hadde flere tilløp til store sjanser i omgangens siste minutter, men verken Serigo Agüero, Raheem Sterling eller Kolarov maktet å omsette overtaket til tellende resultat.

Mahrez-magi

Den andre omgangen startet nøyaktig som den første, og 0-2 var en realitet før hjemmefansen knapt hadde rukket å dra opp glidelåsen etter pausens toalettbesøk. Marc Albrighton og N'Golo Kanté vant ballen i samarbeid fra Zabaleta og Kanté fant Mahrez som nok en gang skulle vise sin klasse.

26-åringen vippet ballen elegant over Otamendi før han sendte stoppermakker Demichelis langt ut i pølseboden med en lekker overstegsfinte og banket ballen i nærmeste hjørne bak en måpende Hart.

Fullstendig ydmykelse

2-0-ledelsen var ikke nok for gjestene og i kampens 60. minutt sørget Robert Huth for å gjøre ydmykelsen komplett. Tyskeren ruvet over begge Manchester Citys stoppere og sendte ballen i perfekt bue inn i Harts lengste hjørne med en vakker heading.

– Leicester spilte bedre enn oss. Vi slapp inn mål før to minutter på dødball. Det ble viktig for kampen. De spilte bedre enn oss, oppsummerte City-manager Manuel Pellegrini etter kampen.

Selv om Leicester spilte en strålende fotballkamp er chileneren likevel klar på at han forventer mer av sine spillere.

– Jeg forventer mer fra laget fra starten. Vi er hjemme og kan gå opp på tabelltopp. Vi klarte det ikke, og vi spilte ikke bra, sa Pellegrini.

Tre minutter før full tid skulle imidlertid Manchester City få sin redusering. Norske Bersant Celina hadde vært på banen knappe ti minutter da han fant en offsideplassert Agüero som enkelt kunne heade inn vertenes trøstemål og ødelegge pizzafesten for Ranieris mannskap.

Med 3-1-seieren leder Leicester serien med seks poeng før Tottenham og Arsenal skal i aksjon mot henholdsvis Watford og Bournemouth lørdag ettermiddag.

Da kan ligaledelsen i verste fall krympes til fem poeng sett med Leicester-øyne.

Slik startet lagene:

Man. City: Hart; Zabaleta, Otamendi, Demichelis, Kolarov; Toure (K), Fernandinho, Silva, Delph, Sterling; Aguero

Leicester: Schmeichel; Simpson, Morgan (K), Huth, Fuchs; Mahrez, Kanté, Drinkwater, Albrighton; Okazaki, Vardy