VAR EN DØDELIG DUO: José Mourinho og Eden Hazard var to av de viktigste brikkene i Chelseas suksess forrige sesong. Nå er samarbeidet over.
VAR EN DØDELIG DUO: José Mourinho og Eden Hazard var to av de viktigste brikkene i Chelseas suksess forrige sesong. Nå er samarbeidet over. Foto: Stephen Pond

Hazard sendte SMS til Mourinho og sa unnskyld etter sparkingen

Chelsea-stjernen hadde dårlig samvittighet etter elendig sesongstart.

Fallet var høyt, sammenstøtet knallhardt.

Fra toppen med Premier League- og ligacup-tittel ble Chelsea sluppet knallhardt ned på bakken igjen denne sesongen. Problemene tårnet seg og til slutt ble det for mye. José Mourinho ble sparket som leder for en spillergruppe som presterte sjokkerende langt unna nivået de holdt forrige sesong.

Sendte SMS til Mourinho
Nå innrømmer Eden Hazard at han har dårlig samvittighet for måten det hele endte på. Belgieren ble kåret til årets spiller i Premier League i 2014/2015, men ingenting fungerte for Chelseas nummer 10 i starten av inneværende sesong.

– Jeg sendte ham (Mourinho) en sms for å si at jeg var lei meg for at han var borte. Vel, bare at jeg var lei meg, sier Hazard i et intervju med The Guardian.

– Vi hadde nytt mye suksess sammen forrige sesong, men nå klarte vi det ikke. Jeg følte meg litt skyldig siden jeg var årets spiller. Jeg var en av de viktigste spillerne, og i år (starten av sesongen journ. anm) presterte jeg dårligere.

Fra en sesong med 14 scoringer i Premier League stod plutselig Hazard tilbake med null da Mourinho for andre gang fikk oppholdet i Chelsea avsluttet før tiden.

Hazards har løftet seg noe den siste tiden etter å ha slitt med skader, og sesongens første scoring kom omsider mot MK Dons i FA-cupen forrige helg.

– Jeg var ikke på samme nivå. Så jeg sendte en SMS til José, og han svarte og ønsket meg alt det beste for fremtiden. Jeg kan ikke forklare hva som skjedde fra å være mestere til å gå gjennom det vi har gjort denne sesongen. Ting er blitt bedre i det sist, men vi vinner fremdeles ikke kamper slik vi pleide å gjøre. Ingen kan sette fingere på hva som skjer i Chelsea, sier Hazard.

Klarer seg uten Mesterliga
For Hazard og Chelsea virker heldigvis lykken å ha snudd. De blå fra Vest-London har ikke tapt en eneste kamp siden Guus Hiddink overtok manageransvaret, og laget virker å ha funnet tilbake til stødigheten og det offensive samspillet som gjorde dem til overlenge Premier League-mestere forrige sesong.

Hazard ser også til å være nær 100 prosent igjen etter en svak sesongstart.

– Det er første gang dette har skjedd meg, men det var dømt til å skje før eller siden. Du lære av det. Jeg er et menneske, ikke en maskin, sier Hazard.

Den elendige starten på sesongen har trolig gjort det nesten umulig for Chelsea å havne innenfor topp fire i Premier League og dermed sikre seg en plass i neste sesongs Mesterliga. De kan fremdeles vinne turneringen og sikre seg en billett som i 2012. Skulle derimot Chelsea ryke ut mot PSG og ikke klare topp fire, kan flere av klubbens stjernespillere komme til å flytte på seg for å få lov til å spille Mesterliga.

Hazard sier han klarer seg et år uten spille på Fotball-Europas ypperste nivå, selv om det var en avgjørende faktor for at han signert for Chelsea i 2012.

– Ja, når du er vant med å spille i Mesterligaen hvert år, så ja, sier Hazard.

– Vi har bare 14 kamper igjen, så jeg tror Premier League er over for vår del. Så vi må vinne turneringen for å kvalifisere oss. Hvorfor ikke? Se på 2012. Det er derfor jeg alltid sier at man må gå for å vinne Mesterligaen.

Søndag tar Chelsea imot Manchester United til TV 2 Sport Premium-sendt kamp kl. 17.00.