18-åringer overrasket av uvær – leteaksjon ved Finse

Måtte grave seg ned på grunn av uvær fredag kveld. 18-åringene er nå funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– De savnede er nå funnet i god behold, opplyser Morten Rebnord, operasjonsleder i Vest politidistrikt til TV 2 like før klokken 08.30, lørdag morgen.

– De har det bra etter å ha overnattet i en snøhule i natt. I morges tok de seg ut, og de tok seg videre på ski for egen maskin. De ble påtruffet av en patrulje fra Røde Kors omtrent 1,5 kilometer fra turisthytten Hallingskeid, sier operasjonsleder Rebnord.

De to 18-åringene, en mann og en kvinne, skulle gå på ski fra Finse til Hallingskeid turistytte i Hordaland fredag. Været var ille, og de kom seg ikke frem.

– De ringte foreldrene sine i 22-tiden. Da var de ikke sikre på hvor de befant seg, og det ble klart at de måtte grave seg ned, sa Rebnord lørdag morgen.

Uvær

18-åringenes bekymrede foreldre ringte politiet i natt. Klokken 03.32 bestemte politiet å sette i gang leteaksjon. To personer fra Røde Kors på Finse lette med snøskuter. I tillegg ble fem mannskaper fra Røde Kors på Voss sendt med toget.

– Akkurat nå blåser det mye, rundt 14 meter per sekund, og det er tett snødrev, sa Rebnord til TV 2 litt før klokken 08.